Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μικροδάνεια σε ανέργους από την ΕΕ

- το είδα στο kala-nea.gr
Πράσινο φως στη χορήγηση “μικροδανείων”, έως 25.000 ευρώ σε ανέργους, προκειμένου να φτιάξουν τη δική τους μικρή επιχείρηση, άναψε το Συμβούλιο των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών θεμάτων της ΕΕ από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα λεγόμενα μικροδάνεια θα δίνονται για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων που θα απασχολούν κάτω από 10 εργαζομένους. Η βοήθεια απευθύνεται, κυρίως, σε αδύναμες ή ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, “ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων, Λάζλο Αντόρ. Οι δανειολήπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα κατάρτισης και βοήθειας για τη σύσταση της επιχείρησής τους, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Το συνολικό πακέτο των ευρωπαϊκών “μικροδανείων” ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2010-2013 και εκτιμάται ότι σε συνεργασία με διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως π.χ. η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα επενδυθούν πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αναμένεται να χορηγηθούν περίπου 45 χιλιάδες μικροδάνεια μέσα σε μία οκταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: