Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας στα ... ύψη

- το είδα στο kapistri.blogspot.com

Ποτέ δεν είχε η Γερμανία τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος
Κι ύστερα λένε οι Γερμανοί ότι η Ελλάδα μπορεί να ρίξει το Ευρώ! Το δικό τους χρέος έφτασε στα 1,69 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Κατέκτησαν το υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών.

Μόνο στις τράπεζες χρωστά 1,7 τρισεκατομμύρια. Στο οικονομικό έτος 2009 προστέθηκαν άλλα 113 δισεκατομμύρια στο δημόσιο χρέος, το δεύτερο ψηλότερο χρέος από την ύπαρξη της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, που εδρεύει στο Βισμπάντεν, ανακοίνωσε σήμερα, ότι αυξήθηκε το χρέος στους Δήμους και στα Ομόσπονδα κρατίδια κατά το οικονομικό έτος 2009 περίπου κατά 7,1 %, ή μεταφρασμένο σε χρήμα: 112,7 δισεκατομμμύρια ευρώ

Σύμφωνα με τα δημοσιονομικά, το μεγαλύτερο μέρος του χρέους οφείλεται στην κάλυψη του ελλείμματος εσόδων-εξόδων. Στα ποσά αυτά πρέπει να προστεθουν και άλλα 59,1 δισεκατομμύρια Ευρώ από βραχυπρόσθεσμα δάνεια. Αυτά είναι υποχρεωτικά για να μην υπερβαίνουν τα ελλείμματα ένα συγκεκριμένο ποσοστό, που προβλέπεται από τη γερμανική νομοθεσία. Η Γερμανία είχε ξανά ένα ρεκόρ χρέους, το 1995 (τότε είχε φτάσει το έλλειμμα στα 170,7 δισεκατομμύρια από 112 που ήταν πέρυσι).

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει τόσο μεγάλα ελλείμματα στην Ευρώπη!

ΠΗΓΗ typhoon: www.ecommerce-journal.com
"Το γερμανικό χρέος μπορεί να φτάσει τα 2 τρις ευρώ το 2013"

Δεν υπάρχουν σχόλια: