Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Συναντήσεις Μ. Δαμανάκη με Τ. Μπιρμπίλη και Α. Σαμαρά

TIΣ προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον και τον αλιευτικό τομέα συζήτησαν χθες κατά την πρώτη τους συνάντηση η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, και η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη της Ελλάδας για εκπόνηση χωροταξικού σχεδιασμού για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και στο πλαίσιο αυτό η υπουργός επαναβεβαίωσε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις της στον θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Επιπλέον, κατέστησε σαφή την ανάγκη προστασίας του τόνου, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και της επιτρόπου.
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη υποβάλει πρόταση στις Βρυξέλλες για τη διαχείριση των υδάτων στη Μεσόγειο, που αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου συνεργασίας, συντονισμού και διαλόγου μεταξύ των χωρών, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της Μεσογείου και με έμφαση σε θέματα προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Εξάλλου, η κ. Δαμανάκη συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η Ν.Δ. μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είχαμε μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία, που είναι ένα μεγάλο κόμμα και έχει γνώση των προβλημάτων της χώρας, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Είναι πολύ σημαντικό και θετικό. Θέλω να το σημειώσω, ότι τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα συμφωνούν στην προοπτική να αναζητηθούν λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και μέσα στην ευρωζώνη». Πρόσθεσε ότι και εκείνη από την πλευρά της θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει ώστε η Ελλάδα «να βρει τον δρόμο που της αξίζει».

1 σχόλιο:

ksipnistere είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.