Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Συναντήσεις Μ. Δαμανάκη με Τ. Μπιρμπίλη και Α. Σαμαρά

TIΣ προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον και τον αλιευτικό τομέα συζήτησαν χθες κατά την πρώτη τους συνάντηση η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, και η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη της Ελλάδας για εκπόνηση χωροταξικού σχεδιασμού για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και στο πλαίσιο αυτό η υπουργός επαναβεβαίωσε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις της στον θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Επιπλέον, κατέστησε σαφή την ανάγκη προστασίας του τόνου, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και της επιτρόπου.
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη υποβάλει πρόταση στις Βρυξέλλες για τη διαχείριση των υδάτων στη Μεσόγειο, που αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου συνεργασίας, συντονισμού και διαλόγου μεταξύ των χωρών, με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της Μεσογείου και με έμφαση σε θέματα προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Εξάλλου, η κ. Δαμανάκη συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η Ν.Δ. μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είχαμε μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία, που είναι ένα μεγάλο κόμμα και έχει γνώση των προβλημάτων της χώρας, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση. Είναι πολύ σημαντικό και θετικό. Θέλω να το σημειώσω, ότι τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα συμφωνούν στην προοπτική να αναζητηθούν λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και μέσα στην ευρωζώνη». Πρόσθεσε ότι και εκείνη από την πλευρά της θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει ώστε η Ελλάδα «να βρει τον δρόμο που της αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: