Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη. Με κινητοποιήσεις απειλούν οι βενζινοπώλες για τις αποδείξεις.

Η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη των "27" καταγράφεται στην Ελλάδα, με τη μέση τιμή να ξεπερνά το 1 ευρω και 37 λεπτά το λίτρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρίου Τιμών η βενζίνη έφτασε μέχρι και το 1,55 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση η Ολλανδία, με μέση τιμή 1,35 και στην τρίτη η Δανία με 1,34 ευρώ.


Η χώρα μας βρέθηκε στην πρώτη θέση από την εικοστή μέσα σε έναν μήνα, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ακραίες τιμές, που αγγίζουν το 1 ευρω και 50 λεπτά καταγράφονται ακόμη και στα αστικά κέντρα.

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι βενζινοπώλες
Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί εκ νέου η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, αντιδρώντας έντονα στην εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΟΒΕ αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό οι βενζινοπώλες μετατρέπονται "σε όμηρους των ελεγκτικών αρχών και θύματα επιβολής αυθαίρετων προστίμων", ότι επιδιώκεται η βίαιη έξοδος των βενζινοπωλών από το επάγγελμα για να παραδοθούν η αγορά και οι καταναλωτές στα χέρια λίγων αλυσίδων εταιρειών και ότι καταργείται στην στη πράξη ο πραγματικός έλεγχος της διακίνησης των καυσίμων.


Η ΟΒΕ καλεί την κυβέρνηση
να εφαρμόσει το νόμο που προβλέπει την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών και καταλήγει: "Οι βενζινοπώλες μας καλούν ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να μη περάσει το μέτρο. Αντί να μας κλείσουν αυτοί θα κατεβάσουμε εμείς τα ρολά προκειμένου να υπερασπίσουμε την ύπαρξή μας".

Το ΔΣ της ΟΒΕ θα συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα στις 8 Μαρτίου


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: