Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Όταν τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους

Ας δούμε λοιπόν τι έχουν να μας πουν τα επίσημα στοιχεία από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για τη διεθνώς πλέον γνωστή ως "Ελληνική Κρίση".

Κάρτα 1
Χρονοδιάγραμμα των Λήξεων Ομολόγων του Ελληνικού Κράτους
Περίπου 140 δις ευρώ χρέους θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Δηλαδή περίπου το 50% του συνολικού χρέους της χώρας. Αυτό και μόνο μπορεί να εξηγήσει πολλά.

Κάρτα 2
Οι ημερομηνίες λήξης των ελληνικών κρατικών ομολόγων μαζί με τα αντίστοιχα ποσά σε εκατ. ευρώ
Δηλαδή, αν το 2010 λέμε ότι έχουμε κρίση λόγω υψηλού χρέους, τότε το 2012 τι θα έχουμε? Φέτος πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν 19 δις ευρώ χρέους, ενώ το 2012 θα πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν 31 δις ευρώ !!!

Ίσως η μόνη μας ελπίδα είναι να επαληθευτεί το σενάριο της διάσημης ταινίας "2012"...

Κάρτα 3
Η χρονική μεταβολή των μέσων επιτοκίων δανεισμού και της μέσης διάρκειας των κρατικών ομολόγων

Αλήθεια, τι συνέβη από το 2005 μέχρι  και το 2008, ώστε τα επιτόκια δανεισμού να ξανασκαρφαλώσουν στο επίπεδο του 2002 ???

Κάρτα 4
Η χρονική μεταβολή των αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Η πρώτη υποβάθμιση έγινε το 2009 με στοιχεία που διέθεταν οι οίκοι για το 2008. Μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η ελληνική οικονομία παρέμενε σε σταθερή εκτίμηση από το 2000, σχεδόν σε όλους τους διεθνείς οίκους.

Εμείς, παραθέτουμε τη φωτογραφία του αρμόδιου υπουργού οικονομικών για την επίμαχη περίοδο, ώστε να ερωτηθεί αν χρειαστεί...

Και τέλος, σε ποιους τελικά χρωστάμε ???

Κάρτα 5
Κάρτα 6

Τι βλέπουμε, λοιπόν, στις 2 προηγούμενες κάρτες? Ότι η Ελλάδα χρωστάει στους Βρετανούς (52%) και κατά πολύ λιγότερο στους Γάλλους (11%) και στους Γερμανούς (9%). Επίσης, βλέπουμε ότι χρωστάει  κυρίως σε ιδιωτικές τράπεζες (45%), κατά πολύ λιγότερο σε αμοιβαία κεφάλαια (19%) και ασφαλιστικές εταιρείες ή ιδρύματα (14%), ενώ χρωστάει ακόμα λιγότερα, δηλ. μόλις 5%, σε άλλα κράτη (δηλαδή στις κεντρικές τους τράπεζες).

Σε ποιους λοιπόν χρωστάει η Ελλάδα παραπάνω από τα μισά της χρέη? Μα σε ποιους άλλους??? Σε Βρετανούς τραπεζίτες. Σε ιδιωτικές τράπεζες που εδρεύουν στη Βρετανία και που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι θυγατρικές τραπεζικών κολοσσών από τις ΗΠΑ!!!


Εμείς παραθέτουμε μία οικογενειακή φωτογραφία του μεγάλου δανειστή μας
Rothschild Family

και εδώ τη σχέση της οικογένειας με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Παραθέτουμε, επίσης, ένα απόσπασμα από μία ιστορική ομιλία του Αβραάμ Λίνκολν:
The money powers prey upon the nation in times of peace and conspire against it in times of adversity. It is more despotic than a monarchy, more insolent than autocracy, and more selfish than bureaucracy. It denounces as public enemies, all who question its methods or throw light upon its crimes… As a result of the war, corporations have been enthroned and an era of corruption in high places will follow, and the money powers of the country will endeavor to prolong it’s reign by working upon the prejudices of the people until all wealth is aggregated in a few hands and the Republic is destroyed.Abraham Lincoln

Οι δυνάμεις του χρήματος χρησιμοποιούν ως θήραμα το έθνος στην περίοδο της ειρήνης και συνωμοτούν εναντίον του στην περίοδο της αντιπαλότητας. Είναι πιο δεσποτικές από μια μοναρχία, πιο θρασείς από τη μονοκρατορία, και πιο εγωιστικές από τη γραφειοκρατία. Καταγγέλλουν ως δημόσιους εχθρούς, όλους αυτούς που εξετάζουν τις μεθόδους τους, ή ρίχνουν φως πάνω στα αδικήματά τους... Μέσα από τους πολέμους, οι εταιρείες έγιναν πανίσχυρες και εποχές διαφθοράς για τους υψηλά ιστάμενους πρόκειται να έρθουν. Οι  δυνάμεις του χρήματος στη χώρα θα προσπαθήσουν να παρατείνουν τη βασιλεία τους στηριζόμενες επάνω στις προκαταλήψεις των ανθρώπων, έως ότου όλος ο πλούτος αθροιστεί  σε μερικά χέρια και η Δημοκρατία καταστραφεί.

3 σχόλια:

grsail είπε...

... δεν άντεξα στον πειρασμό και αναδημοσίευσα και ας μην κατάλαβα γιατί εμφανίζεις στην Κάρτα 5 την Βρετανία/Ιρλανδία δύο φορές ...

grsail

typhoon είπε...

@grsail
Ευχαριστώ αρχικά για την αναδημοσίευση.
Διευκρινίζω ότι οι κάρτες δεν είναι δικές μου, αλλά είναι επίσημα στατιστικά στοιχεία αναρτημένα στο site του ΟΔΔΗΧ.
Οι κάρτες που αναφέρεις βρίσκονται εδώ.
Στην κάρτα 5 γίνεται διαχωρισμός μεταξύ Αγγλία/Ιρλανδία - Tράπεζες (29%) και Αγγλία/Ιρλανδία - Επενδυτικά Κεφάλαια (κυρίως hedge funds) (23%). Ο χρωματισμός ακολουθεί τον αντίστοιχο της κάρτας 6. Αυτό εκτιμώ, σύμφωνα και με αριθμητικά στοιχεία που έχω ελέγξει.
Μπορεί να γνωρίζεις, βέβαια, ότι τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια που εδρεύουν στο Λονδίνο κρύβουν πίσω τους αμερικανικούς τραπεζικούς κολοσσούς. Όσον αφορά στις τράπεζες είναι θυγατρικές ή άμεσα ελεγχόμενες από τους ίδιους κολοσσούς...

grsail είπε...

Ευχαριστώ και εγω για την διευκρίνιση.

Αν υπολογήσεις και Ελβετία μαζί με Ολανδία τότε το ποσοστό του χρέους που ελέγχεται από ΗΠΑ είναι της τάξης του 60%. Αυτό είναι απολύτως συμβατό με τους ιδιόρυθμους πολιτικούς και γεωστρατηγικούς συσχετισμούς που ταλανίζουν την χώρας μας.

Μήπως η απροθυμία των Κινέζων και η αρνητικότητα των Γερμανών οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι κανείς από αυτούς δεν θέλει να διαταρράξει μια ισορροπία δεκαετιών μπαίνοντας στα χωράφια των ΗΠΑ;

Οι Ελλάδα ελέγχεται ακόμη από τους υπερατλαντικούς φαταούλες και φαίνεται ότι δεν υπάρχει συγκυρία ή λόγος για αλλάγή αυτής της κατάστασης.