Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Δημόσια ακρόαση για τα “greek statistics”

 
Δημόσια ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο για τα αίτια της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Στο Ευρωπαϊκό «μικροσκόπιο» τίθενται τα αίτια της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη στη Διάσκεψη των προέδρων τα αίτια της κρίσης, τα ελλείμματα, το χρέος και τα ψευδή στατιστικά στοιχεία θα εξεταστούν σε δημόσια ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα κληθούν εκπρόσωποι της Κομισιόν, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Eurostat , της ελληνικής κυβέρνησης, της Goldman Sachs και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως ανακοινώθηκε, η ακρόαση θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν υπό την αιγίδα του προέδρου της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, της Ευρωβουλευτή Σάρον Μπόουλς.

Την πρόταση διατύπωσε ο αρχηγός της Ομάδας των Φιλελευθέρων στην Ευρωβούλη πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Βέρχοφστατ ο οποίος θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες οφείλουν να αναζητήσουν τα αίτια της ελληνικής κρίσης επιδιώκοντας και μια λύση γι’ αυτήν προκειμένου να καθησυχάσουν τις αγορές χωρίς όμως και να υπονομεύσουν την αξιοπιστία η την αλληλεγγύη της ευρωζώνης στο σύνολο της.

Ο κ. Βέρχοφστατ είχε μάλιστα προτείνει αρχικά και την τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της Κομισιόν που θα επιβλέπει άμεσα την ελληνική δημοσιονομική πολιτική μέχρι τα ελλείμματα της Ελλάδας να μειωθούν στο προβλεπόμενο από το Σύμφωνο Σταθερότητας επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: