Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Με 2.000.000€ επικήρυξε τους εθνικοσοσιαλιστές;;; βομβιστές ο Χρυσοχοϊδης

- το είδα στο peripatris.blogspot.com

Με κοινή υπουργική απόφαση του Χρυσοχοΐδη και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που υπογράφηκε χθες, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή «σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια αρχή, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους». Η επικήρυξη αφορά τους τρομοκράτες που τοποθέτησαν την βόμβα στα Πατήσια με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του μικρού Αφγανού. Το ποσό της επικήρυξης φτάνει τα...
2.000.000 €, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για ανάλογες υποθέσεις.

Η κίνηση αυτή, να ανακοινώσει επικήρυξη για τη σύλληψή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επειδή τόσο τα πρώτα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων όσο και η προκήρυξη που έστειλε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατικό Εθνικοσοσιαλιστικό Μέτωπο» «δένουν» με την άποψη ότι πίσω από την βομβιστική επίθεση κρύβονται νεοφασιστικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές (καθώς ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν αναφέρθηκε καθόλου στις συγκεκριμένες έρευνες), δείγμα γενετικού υλικού, που βρέθηκε σε σάκο της βόμβας, ταυτίστηκε με δείγμα γενετικού υλικού που ανιχνεύτηκε σε προηγούμενες επιθέσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι η προκήρυξη που έστειλαν οι τρομοκράτες σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα (zougla.gr) είναι γνήσια, ενώ κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκαναν λόγο για πρωτότυπο βομβιστικό μηχανισμό με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, που ξάφνιασε τους πυροτεχνουργούς. Η συνδεσμολογία της βόμβας είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και η συγκεκριμένη βόμβα θεωρείται από τις ονομαζόμενες και «έξυπνες βόμβες» που πυροδοτούνται με αναγνώριση DNA.

«Έχουμε να κάνουμε με το φαινόμενο μιας νέας τρομοκρατίας, πολύ πιο σκληρής από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δεν θα αφήσουμε το αυγό του φιδιού να εκκολάπτει. Είμαστε σε πόλεμο με αυτούς τους δολοφόνους. Ποτέ ξανά φασισμός!» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι η νέα γενιά τρομοκρατών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και ότι θα κάνουν σύντομα νέα επανεμφάνιση με ακόμα ισχυρότερο χτύπημα. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κατέθεσε επί μακρών στην Ασφάλεια σχετικά με την προκήρυξη. «Βασικός σκοπός της επικήρυξης των ακροδεξιών βομβιστών δεν είναι η σύλληψη τους: πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα προληπτικό χτύπημα στην πιθανότητα νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Το πόσο της επικήρυξης είναι μικρό μπροστά στα εγκλήματα που διέπραξαν» δήλωσε ο Μάκης εξερχόμενος του μεγάρου της ΓΑΔΑ.

Από ορισμένους σχολιαστές μετά την ανάρτηση της είδησης της επικήρυξης διατυπώθηκε η θεωρία ότι αποτελεί κίνηση αποπροσανατολισμού από την υπόθεση του ξυλοδαρμού μετανάστη στην Παγανή και τις καταγγελίες για την απόπειρα δωροδοκίας του από αστυνομικούς, τον Οκτώβριο του 2009. Απαντώντας σε αυτές τις κατηγορίες ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας δήλωσε «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ αγνόησε το περιστατικό. Οι έρευνες θα συνεχιστούν ενώ είναι θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ ο εντοπισμός και η σύλληψη τους» είπε ο κ. Βούγιας και ευχήθηκε σε όλους καλό μήνα.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

* Καλό Πρωταπριλιάτικο από τον Ελεύθερο Κόσμο. Άλλωστε, η τελευταία φράση του άρθρου ήταν χαρακτηριστική: "...ευχήθηκε σε όλους καλό μήνα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: