Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΔΕΔΥ: κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και 24ωρη απεργία

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εναλλασσόμενες αγωνιστικές μορφές και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο διάστημα 20 με 30 Απριλίου αποφάσισε και εισηγείται στο Γενικό Συμβούλιο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με Τα Νέα.

Σύμφωνα με τη Ε.Ε. της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, κλιμάκωση των αγωνιστικών – απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η μόνη λύση καθώς όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. υφαίνουν την αναπαραγωγή ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος που εξασφαλίζει τα προνόμια των λίγων σε βάρος της ζωής, του βιοτικού επιπέδου των πολλών, των λαϊκών, των χαμηλών και μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων».

«Η κυβερνητική πολιτική εγκλωβίστηκε στο μονόδρομο αυτό και με τις διαρροές για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, τα νέα σχέδια αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων που επικρέμονται, συνεχίζει να σκορπά την ανασφάλεια και αβεβαιότητα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα.
Συμβαινει δυστυχως να γνωριζω απο μεσα τον Συγκεκριμενο Συνδικαλιστικο χωρο..........
@@@@
'την αναπαραγωγή ενός πολιτικο-οικονομικού συστήματος που εξασφαλίζει τα προνόμια των λίγων'
.....................................1.Αληθεια ποτε ασχοληθηκαν με κατι διαφορετικο απο την 'εξασφαλιση προνομοιων' σε συγκεκριμενους κλαδους Δμοσιων Υπαλληλων;;;;
2.Ποτε αντιληφθηκαν οι ανα την επικρατεια Δημοσιοι Υπαλληλοι πως υπαρχει ενας αξιοπιστος Συνδικαλιστικος Φορεας;;;
4.Σε ποσες περιοχες της Χωρας υπαρχουν παραρτηματα της ΑΔΕΔΥ;;;
5.Ποτε ρωτηθηκαν οι υπαλληλοι της περιφερειας;;;
6.ΠΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ Η 'ΑΔΕΔΥ' οταν διαπιστωνε την ΕΙΣΟΔΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ 'ΣΤΕΙΤΣΕΡΣ' στη Δημοσια Διοικηση;;;
7.Γατι δεν διαμαρτηρηθηκε ,τοτε, ζητοντας την πληρωση των κενων οργανικων θεσων, γεγονος που εχει να γινει απο το 1996;;;
8.Η σιωπη αυτη ειχε ως αποτελεσμα
α] Την παραβαση και ευθεια καταπατηση του Συνταγματος β] Την απολυτη κυριαρχια του κομματισμου,την εκμεταλλευση των νεων με 350Ε ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ γ] Την ετι περαιτερω διαλυση της Δημοσιας Διοικησης δ]Την δυνατοτητα σε καθε εναν που εθιγει απο αποφαση της Δ.Δ -στην περιπτωση που εχει υπογραφει απο τους εν λογω υπαλληλους-να προσφυγει για ακυρωση της πραξης ,επικαλουμενος την αντιποιηση αρχης.!!![ Ευτυχως που δεν το γνωριζουν]και το εγκληματικο.
Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙ ΜΙΑ 6ετια ΕΙΣΦΟΡΩΝ,καθως οι 'ΣΤΕΙΤΣΕΡΣ' υπηρξαν ως γνωστον Ανσφαλιστοι!!!!!
Ειναι σιγουρο και κατι περισσοτερο,πως για μια ακομη φορα θα βρισκονται στον χωρο της διαμαρτυριας ,υπαλληλοι του 'Υπουργειου Οικονομικων' και μονο.
ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φερουν την αποκλιστικη ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ και κατ' επεκταση της σημερινης αδυναμιας των εργαζομενων να αντιπαλεψουν απεναντι στα θεωρατα κυματα της Οικονομιας της Αγορας και την Σαπιλα του Ελληνικου συστηματος!!!

typhoon είπε...

@taspa
Όντως έχεις δίκιο.
Πολλά χρόνια "εκκωφαντικής σιωπής" και "παραδοσιακών ετησίων απεργιών" ακύρωσαν την οντότητα του συνδικαλισμού στη χώρα!