Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Έως και 90 δισ. ευρώ η βοήθεια προς Ελλάδα, υποστηρίζει η Ευρωζώνη


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αποκλείουν την ανάγκη χρηματοδότησης συνολικού ύψους 90 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια για να βοηθηθεί η Ελλάδα, ποσό κατά πολύ υψηλότερο των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε την Κυριακή, γράφει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
Τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ δεν αποτελούν παρά «ένα πρώτο βήμα», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη μέλος του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, καθώς το τελικό ποσό μπορεί να είναι «τουλάχιστον δύο φορές πιο υψηλό», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το συνολικό ύψος της πίστωσης να φτάσει τα 90 δισ. ευρώ», προσθέτει η Handelsblatt, επικαλούμενη αυτή τη φορά πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε περίπτωση παρατεταμένης βοήθειας προς την Ελλάδα, ο λογαριασμός για τη Γερμανία, η οποία θα καταβάλει τα περισσότερα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι κατά πολύ υψηλότερος των 8,4 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: