Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων ζήτησε από το νέο ΔΣ της ΜΟΔ, η Λ.Κατσέλη

Eurokinissi 
Η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη στα γραφεία της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ)

«Να τρέξουν» τις δράσεις του ΕΣΠΑ ζήτησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη από τα μέλη που απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ.).

Ο Γεράσιμος Ποταμιάνος (Μηχανικός -Πολεοδόμος) ανέλαβε χρέη προέδρου στο νέο ΔΣ της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Μ.Ο.Δ.) και η υπουργός, που εγκατέστησε το νέο διοικητικό συμβούλιο, τόνισε την ανάγκη για επιτάχυνση στην εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων στη χώρα μας.

Η κυρία Κατσέλη,...
κατά την τοποθέτησή της, αναφέρθηκε διεξοδικά στον σημαντικό ρόλο που έχει η ΜΟΔ στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στόχος είναι ν' αυξηθεί η απορροφητικότητα από 3,5% που βρισκόταν τον Οκτώβριο 2009 στο 15% μέχρι το τέλος του 2010 και, μάλιστα, σε προγράμματα που θα πιάσουν τόπο. Σε δράσεις που σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την Πράσινη Ανάπτυξη, ώστε να επιτευχθεί η παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας».

«Με το νέο θεσμικό πλαίσιο και ειδικότερα με τον νόμο για την αποκέντρωση και απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, δίνονται ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στη ΜΟΔ. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, διότι διανύουμε μια μεταβατική περίοδο προς την υλοποίηση του 'Καλλικράτη'. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι Διαχειριστικές Αρχές και οι Περιφέρειες αναλαμβάνουν σημαντικό ρόλο για την προώθηση της ανάπτυξης σε μια συγκυρία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα» προσέθεσε η υπουργός.

«Για πολλά χρόνια, άλλωστε, είχαμε βάλει στην άκρη τον Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Σχεδιασμό. Χρειάζεται να στρέψουμε την προσοχή μας στην αποκέντρωση πόρων στις Περιφέρειες. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον, η συνεργασία της Διοίκησης με όλα τα στελέχη της ΜΟΔ και, δεύτερον, η συνεργασία της ΜΟΔ με τα στελέχη του υπουργείου και των περιφερειών» κατέληξε η κυρία Κατσέλη.

Το νέο ΔΣ της ΜΟΔ
 
Πρόεδρος: Ποταμιάνος Γεράσιμος (Μηχανικός –Πολεοδόμος)

Μέλη: Γεώργιος Βλαχοστέργιος (Αρχιτέκτων Μηχανικός), Φωκίων Δεληγιάννης (Μηχανολόγος Μηχανικός), Ηλίας Δόλγυρας (Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων & Διοίκηση - Μηχανολόγος Μηχανικός), Ελένη Ζέρβα -Γκιουρτζιάν (Δημοτική υπάλληλος), Χρυσούλα-Χριστίνα Ζερδεβά (Οικονομολόγος), Χρήστος Ιωάννου (Οικονομολόγος), Κωνσταντίνος Κωτσής (Οικονομολόγος) και Γεώργιος Μαυρογιάννης (Οικονομολόγος)
Γενικός διευθυντής είναι ο Δέξιππος Αγουρίδης (Πολιτικός Επιστήμων - Οικονομολόγος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: