Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Προειδοποιήσεις Πάγκαλου προς Πορτογαλία

- το είδα στο newsmme.blogspot.com
Την προειδοποίηση ότι η χώρα τους ενδέχεται να μετατραπεί στο επόμενο θύμα των κερδοσκοπικών τακτικών απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, προς τους Πορτογάλους. Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα, Jornal de Negocios, ζήτησε να επικρατήσει πνεύμα αλληλεγγύης στην Ευρωζώνη προκειμένου να μην ακολουθήσουν και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία...

Ο ίδιος στάθηκε εκ νέου στη στάση της Γερμανίας, λέγοντας ότι οι Γερμανοί ήταν αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντι στο ελληνικό αίτημα στήριξης, εξαιτίας μιας ηθικολογικής και φυλετικής αντιμετώπισης των πραγμάτων. Κυριάρχησε η άποψη ότι οι Έλληνες έχουν πρόβλημα επειδή δεν δουλεύουν αρκετά, γιατί έχουν καλό καιρό, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί, όπως οι Γερμανοί, σημείωσε χαρακτηριστικά. Η παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση, «πού είναι οι τεμπέληδες Έλληνες;», αναρωτήθηκε, χαρακτηρίζοντας γελοία τη συγκεκριμένη άποψη.

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τις αναγνώρισε μεν ως ένα θετικό βήμα, αλλά ευχήθηκε να ήταν πιο ευθείες στη διατύπωσή τους.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα.
Η Λουκα που πιστεψε πως συμμετεχει σε Σοσιαλιστικη Κυβερνηση!!!!κι οσο να πεις θεωρειται αναμεσα στους 20 καλυτερους Οικονομολογους στον κοσμο,τους τοπε!!!
@@@@
ΤΑ ΣΠΡΕΝΤ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.!!!!
Και τοτε ο μεγας ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ την βαθμολογησε με ΜΗΔΕΝ.!!!!

typhoon είπε...

@taspa
Και πολύ σωστά είπε.
Το έχω εξηγήσει με απλά λόγια εδώ. Και πρέπει να σου πω ότι εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στα παροδοσιακά πολιτικά δίπολα. Κοίταξε το label "πολιτικές ιδεολογίες" για να πάρεις μια γεύση μόνο. Τα δυνατά επί του θέματος δεν τα έχω ακόμα δημοσιεύσει...

Το καλύτερο, όμως, για τα spreads έρχεται στο επόμενο post που ετοιμάζω. Φωτιά!!!