Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Στο Πήλιο ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία

- το είδα στο mantatanews.blogspot.com
«Βασιλική» υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι και ο δήμος Πορταριάς στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και στη σύζυγό του Αννα-Μαρία που βρέθηκαν στο γραφικό χωριό του Πηλίου. 

Το ζευγάρι, συνοδευόμενο από την προσωπική του φρουρά και τον δήμαρχο Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζο, παρακολούθησε την ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. 
Ο Κωνσταντίνος ήταν πολύ ευδιάθετος ενώ λίγο πριν μπει στον ναό χαιρέτησε και συνομίλησε για λίγα λεπτά με όλους όσοι ήθελαν να ανταλλάξουν ευχές μαζί του. Μάλιστα, στον τέως και την σύζυγό του δόθηκε γραπτά το τροπάριο της Κασσιανής, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την ακολουθία. ...

Το ζευγάρι έφθασε στο Πήλιο το Σάββατο του Λαζάρου. Αρχικά βρέθηκε εκεί ινκόγκνιτο, αφού επιθυμούσε η επίσκεψή του να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, δεν έκανε καμία δημόσια επίσκεψη, ωστόσο η παρουσία του στην περιοχή έγινε γνωστή ύστερα από τους περιπάτους που έκανε στο χωριό.

Όλες τις ημέρες που ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία έμειναν στη Πορταριά, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, περιορίστηκαν σε βόλτες. Προχθές επισκέφτηκαν και τη Μακρινίτσα, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας γευμάτισαν σε γνωστό παραλιακό τσιπουράδικο του Βόλου. Επίσης, τη Μεγάλη Δευτέρα γευμάτισαν σε ταβέρνα στην πλατεία της Πορταριάς, όπου συνομίλησαν με όσους τους χαιρέτησαν. Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την προτίμησή του στην περιοχή, την οποία έχει επισκεφτεί πολλές φορές.


Το ζευγάρι αναχώρησε από το Πήλιο χθες, στις 11.00 το πρωί, με ένα τζιπ 4x4, το οποίο συνόδευαν ένα περιπολικό και δύο συμβατικά αυτοκίνητα, με προορισμό το Πόρτο Χέλι όπου και θα περάσει το Πάσχα με αγαπημένα του πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: