Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Η αντίστροφη μέτρηση για να προχωρήσουν οι κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου ξεκίνησε.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν στοχοποιήσει 1.521 φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.
 
Σύμφωνα με το “Έθνος” από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι διαθέτουν και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δείχνουν ότι ο καθένας από αυτούς έχει στην κατοχή του τουλάχιστον τρία ακίνητα.
 
Έτσι έχει αρχίσει η αποστολή προειδοποιητικών επιστολών μέσω των οποίων καλούνται οι οφειλέτες να πάνε στις εφορίες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει η διαδικασία επιβολής ποινών. Το υπουργείο πιέζει με την απειλή των κατασχέσεων προκειμένου να υποχρεώσει τους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους, όπως αυτή προβλέπεται από το φορολογικό νομοσχέδιο για να μην χάσουν τα σπίτια τους.
 
Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου όσοι δεν πάνε να ρυθμίσουν τα χρέη τους η διαδικασία της κατάσχεσης θα γίνει χωρίς καθυστέρηση. Διευκρίνισε ακόμη ότι αυτό αφορά όσους έχουν μακροχρόνια χρέη και όχι για κάποιους που χρωστάνε μόνο ένα χρόνο που και αυτή θα πρέπει να εξοφλήσουν το δημόσιο άμεσα.
 
Από τη διασταύρωση στοιχείων προέκυψαν 26.165 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν τα 520 εκατομμύρια ευρώ και έχουν δηλώσει 103.290 ακίνητα!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: