Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Μεγάλη διαδήλωση στη Ν. Υόρκη κατά του τραπεζικού συστήματος

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η διαδήλωση διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πάνω που έγραφαν συνθήματα όπως «η Wall Street έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρισμα στην οικονομία» και «διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες».
 
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν. Ένας δε εξ αυτών, ο Κουρτ Χάλμαν, δήλωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες «άφησαν τους πάντες να βυθιστούν, σταματώντας τη χορήγηση δανείων». «Είναι αυτά τα άτομα που εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους μπόνους δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε.
Ας σημειωθεί ότι η διαδήλωση διοργανώθηκε την ώρα που οι Δημοκρατικοί προωθούν νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στη Wall Street και στη Γερουσία γίνεται ακρόαση για τα πεπραγμένα της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, που ελέγχεται για απόκρυψη πληροφοριών από τους πελάτες της. 
«Η Wall Street πρέπει να πληρώσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που η ίδια προκάλεσε και το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της αγοράς», δήλωσε ο συνδικαλιστής Ρίτσαρντ Τρούμκα, στην ιστοσελίδα Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: