Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Συμφωνήθηκαν οι όροι για πιθανό έκτακτο δανεισμό της Ελλάδας

Σε συμφωνία για τους όρους μια πιθανής έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξαν οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και οι κεντρικοί τραπεζίτες, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

επιτόκιο κοντά στο 3,76% θα δανειστεί η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Ειδικότερα,  οι οικονομικοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία για τους όρους ενός πιθανού δανεισμού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του Reuters, τα δάνεια προς την Ελλάδα θα είναι «σχεδόν πιστό αντίγραφο» των όρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, οι όροι δανειοδότησης του ΔΝΤ περιλαμβάνουν «για δάνεια έως τριών ετών, το επιτόκιο SDR του ΔΝΤ συν 300 μονάδες βάσης συν 50 μονάδες βάσης προμήθεια.» 

Το επιτόκιο SDR του ΔΝΤ διαμορφώνεται στο 0,26% (στις 9 Απριλίου). Στο πλαίσιο αυτό, το συνολικό κόστος ενός δανείου της Ελλάδας με αυτούς τους όρους θα διαμορφωνόταν στο 3,76%.

Το συνολικό ποσό αλλά και η ωρίμανση μιας πιθανής χρηματοδότησης της χώρας θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της χώρας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ και η Κομισιόν θα αναλύσουν ένα ενδεχόμενο ελληνικό αίτημα και θα καθορίσουν το ποσό και την διάρκεια του δανείου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: