Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Τα οικονομικά της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Τύπο - Die Welt: "Η Ελλάδα είναι από οικονομικής σκοπιάς ένα Κράτος Ζόμπυ"

Η Ελλάδα θα χρειαστεί 23 επιπλέον δισεκατομμύρια στους επόμενους μήνες - 
Η Κομισιόν καλεί τη Γερμανία να ενισχύσει τη ζήτηση για χάρη της Ευρωζώνης.

Η Wall Street Jοurnal γράφει ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να διαθέσει ομόλογο αξίας 10 δισ. δολαρίων μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, αν και οι Έλληνες αξιωματούχοι δηλώνουν απογοητευμένοι από το γεγονός ότι το κόστος δανεισμού δεν έπεσε μετά το πρόσφατο σχέδιο διάσωσης που πρότειναν τα κράτη της ευρωζώνης.

Άρθρο της Die Welt φέρει τον απίστευτο τίτλο: "Η Ελλάδα είναι από οικονομικής σκοπιάς ένα κράτος ζόμπυ".



Η  Patience Wheatcroft γράφει στη Wall Street Jοurnal ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να βρει 23 επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες και ότι "οι πιθανότητες λένε, ότι τελικά με κάποιο τρόπο, θα τα καταφέρει."
Προσθέτει ότι, η δυνατότητά της να βρει κάπου πίστωση θα δώσει τελικά μία άριστη δικαιολογία στην ευρωζώνη για την απόφασή της να μην παρέμβει στο θέμα. Επίσης, γράφει: "μέσα στο πλαίσιο αυτής της ευρωπαϊκής τακτικής, η Ελλάδα εξωθείται από τους Ευρωπαίους στην αυτοκαταστροφή. Οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να αναρωτηθούν αν τελικά αξίζει να έχουν φίλους σαν τη κυρία Μέρκελ και τους υπόλοιπους της ευρωζώνης. Ίσως, τελικά, να έπρατταν καλύτερα ακόμα και αν πήγαιναν απευθείας στο ΔΝΤ."

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) δημοσίευσε χθες αναφορά με την οποία δείχνει τη συμπαράστασή της στα γαλλικά επιχειρήματα σχετικά με το ότι η Γερμανία θα έπρεπε να ενισχύσει την εσωτερική της ζήτηση, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως τρόπος μείωσης των οικονομικών ανισορροπιών που απειλούν τη σταθερότητα της ευρωζώνης. Η αναφορά λέει ότι η Γερμανία, καθώς και κάποιες άλλες χώρες που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα αποθέματα τρεχουσών συναλλαγών (δηλ. πλεονάσματα εμπορικού ισοζυγίου) θα πρέπει να επιδιώξουν να εντατικοποιήσουν και να εκτελέσουν δομικές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της εγχώριας ζήτησής τους.
 
Πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: