Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να παρέμβουν αν η Ελλάδα το ζητήσει, λέει ο Βαν Ρόμπεϊ.

- το είδα στο www.politicsonline.gr
Οι Ευρωπαίοι “θα είναι έτοιμοι να παρέμβουν, αν οι Έλληνες το ζητήσουν” και να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο χρηματοπιστωτικής βοήθειας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, το οποίο υιοθέτησαν πρόσφατα, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα “Λε Μοντ” και σε τρεις άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι θαρραλέα και προχωρεί σε ρήξη με το παρελθόν. Θα είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν οι Έλληνες το ζητήσουν”, δήλωσε ο Βαν Ρόμπεϊ.

Αυτό το σχέδιο αρωγής δεν θα είναι αξιόπιστο παρά μόνον αν γίνει επιχειρησιακό”, αναγνωρίζει ο Βαν Ρόμπεϊ, καθώς δύο εβδομάδες μετά την υιοθέτησή του, η ύπαρξη αυτού του σχεδίου δεν έχει αρκέσει για να κατευνάσει τις αγορές.

Διεξάγονται συζητήσεις για να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένοι τεχνικοί όροι του μηχανισμού. Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, στα μέσα Απριλίου, θα βρει λύσεις στα προβλήματα που απομένουν, εφόσον υφίστανται ακόμη”, διαβεβαίωσε.

Η συνέντευξη του Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ένα αξίωμα που δημιουργήθηκε από τη συνθήκη της Λισαβόνας, δόθηκε στη “Λε Μοντ”, την ισπανική “Ελ Παΐς”, την γερμανική “Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ” και τη βελγική “Ντε Σταντάαρ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: