Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό: Πανελλαδική απεργία στις 20 Μαΐου προκήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Νέα γενική απεργία για τις 20 Μαΐου εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, όπως και το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στις «αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές» που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. 

(Διευκρίνηση: Η αρχική απόφαση ήταν για γενική απεργία στις 19/5, αλλά προκειμένου να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών μεταφέρθηκε στις 20/5)

«Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και η αντίδρασή μας θα είναι άμεση, με τη γενική απεργία της επόμενης Τετάρτης» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σπύρος Παπασπύρος, μετά την κοινή συνεδρίαση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα το πρωί.

«Την ίδια ώρα που λόγω των οικονομικών μέτρων...
γίνονται σημαντικές περικοπές συντάξεων και επιδομάτων (εορτών και αδείας), έρχεται επιπρόσθετα το ασφαλιστικό να επιβάλλει ακόμα περισσότερες περικοπές κάνοντας την κατάσταση ιδίως των χαμηλο-συνταξιούχων εξαιρετικά δύσκολη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και επισημαίνεται:
«Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι περίφημες αλλαγές στο Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας εξαντλούνται στις παλιές χρεοκοπημένες συνταγές μείωσης των συντάξεων και μη αναζήτησης νέων υγειών πόρων μεταθέτοντας τα περισσότερα βάρη στις νεότερες γενιές, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση».

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ανατροπές, που μειώνουν την κοινωνική αποτελεσματικότητα χωρίς ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος», υπογραμμίζοντας ότι «ένας κοινωνικός, οικονομικός και αναπτυξιακός θεσμός, αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως οικονομικό πρόβλημα ελλειμμάτων, με μοναδική λύση τις δραστικές περικοπές παροχών».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Μπορούμε να παρεμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Μπορούμε να τους τρομοκρατήσουμε εμείς.»

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: