Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ισόπαλη η Ελλάδα 2-2 με Β. Κορέα

Καλές και κακές στιγμές είχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 με τη Βόρεια Κορέα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας που έγινε στην Αυστρία ενόψει του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. 

Αν και προηγήθηκε η εθνική μας δύο φορές στο σκορ με τον Κατσουράνη στο 2΄ και με τον Χαριστέα στο 49΄ δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα και ισοφαρίστηκε από τον εξαιρετικό Τζονγκ Τάε Σε που σκόραρε δύο φόρες (24΄, 52΄), για τη Β. Κορέα που είχε και δύο δοκάρια.  

Σίγουρα το παιχνίδι αυτό προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα για τον Ότο Ρεχάγκελ που θα πρέπει να διαγνώσει έγκαιρα κάποιες αδυναμίες όπως στη μεσαία γραμμή που δεν μάρκαρε σωστά, αλλά και στην άμυνα, όπου ήταν άλλοτε το δυνατό σημείο της Ελλάδας στο παρελθόν. Τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις οι Βορειοκορεάτες, που βασίστηκαν στο νευρώδες παιχνίδι τους και στο αδιάκοπο τρέξιμο, εκτός των δύο γκολ που πέτυχαν, «τρύπησαν» την ελληνική άμυνα και έφτασαν σε πλεονεκτική θέση για γκολ, κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό μιας και η Βόρεια Κορέα που μετέχει και αυτή στην τελική φάση του Μουντιάλ, θεωρείται από τις πιο αδύναμες ομάδες που θα πάρουν μέρος στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: