Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο από 4-6 Ιουνίου


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ δεν έρχεται στην Κύπρο «για να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε», δήλωσε ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας, αρχιεπίσκοπος Αντόνιο Φράνκο.
Ο αρχιεπίσκοπος Φράνκο, ο οποίος έχει έδρα την Ιερουσαλήμ, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενόψει της επίσκεψης στην Κύπρο του Πάπα από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Κυπρίου προέδρου.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Νούντσιος ανέφερε ότι η έλευση του Πάπα αποτελεί προσκύνημα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και επίσκεψη προς το ποίμνιο του στην Κύπρο.
Επίσης, είπε ότι ο Πάπας θα δώσει στους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής το κείμενο εργασίας για τη Σύνοδο, που θα γίνει στη Ρώμη τον Οκτώβριο.
Ανέφερε ότι δεν έχει διαπιστώσει ότι στην Κύπρο υπάρχει αντίδραση για την επίσκεψη του Πάπα και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να είναι ευγενικοί και δεν υπάρχει λόγος για αντίδραση».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας άφησε να νοηθεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης στην Κύπρο μεταξύ Πάπα Βενέδικτου και Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: