Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε η Γκερέκου για το χρέος του Τόλη - Επιβεβαίωσε τη φοροδιαφυγή 5,5 εκ. ευρώ το υπ. Οικονομικών και διέταξε ΕΔΕ

- το είδα στο papaioannou.wordpress.com
Η Άντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού μετά την αποκάλυψη ότι ο σύζυγός της, Τόλης Βοσκόπουλος χρωστά στην εφορία 5,5 εκατομμύρια ευρώ εδώ και μία δεκαετία!

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία στο σημερινό της φύλλο και προκάλεσε σάλο με την Άντζελα Γκερέκου να αμφιταλαντεύεται για το εάν πρέπει να παραιτηθεί. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρια ήταν η ανακοίνωση που έβγαλε αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών και στην οποία χαρακτηρίζει τον κ. Βοσκόπουλο φοροφυγά και διατάσσει ΕΔΕ για το ποιοί τον βοήθησαν να μην πληρώσει έως σήμερα το χρέος του. 

Μετα την ανακοίνωση συνεργάτες του πρωθυπουργού...
επικοίνωνησαν με την κα Γκερέκου και της υπέδειξαν το δρόμο της παραίτησης. Ούτως ή άλλως νωρίτερα η ίδια την είχε θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού. Η ίδια πάντως στο κείμενο της παραίτησης δηλώνει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά από χρόνο πολύ πρότερο της προσωπικής τους γνωριμίας. 

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως: "στη μέχρι τώρα πορεία μου στην πολιτική, ποτέ δεν διεκδίκησα την κατοχή του «αλάθητου». Ενδεχομένως να μπορεί κανείς να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με τις πολιτικές μου κρίσεις. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανέναν και για τον οποιοδήποτε λόγο, να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος. Πολύ δε περισσότερο, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω, ειδικά αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η υπόθεση αυτή του συζύγου μου, να αποτελέσει τη βάση για γενικευμένες κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Για το λόγο αυτό, υπέβαλα άμεσα την παραίτησή μου."

Η ανακοίνωση του υπουργείου ήταν καταπέλτης και αφήνει ακάλυπτο τον τραγουδιστή, ενώ η σκληρή ανακοίνωση μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος για τις κινήσεις του πρωθυπουργού όσον αφορά στην κα Γκερέκου. 

Το υπουργείο αναφέρει ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την είσπραξη της μεγάλης αυτής οφειλής προφανώς δεν υπήρξαν επαρκή και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων όσον αφορά στην καθυστέρηση της είσπραξης των οφειλών του κ. Βοσκόπουλου. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις άμεσες ενέργειες προς αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών. 

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει πως η αρμόδια Δ.Ο.Υ. έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα εκδικασθεί λόγω αναβολών στα δικαστήρια. Παράλληλα η Δ.Ο.Υ. έχει προβεί στη δέσμευση ακινήτων του κ. Βοσκόπουλου
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: