Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ανοιχτή επιστολή Πατούλη για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο

- από το www.e-aftodioikisi.gr
Με επιστολή του προς τους Δημάρχους όλης της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καλεί τους συναδέλφους του σε συγκέντρωση την Πέμπτη 26 Μαΐου 2010, στις 10.00 π.μ., έξω από την Βουλή, για να μην ψηφιστεί το άρθρο 16 του Προγράμματος «Καλλικράτης» που αφορά το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης αφού τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητας «μεταρρύθμισης στη Διοικητική Δομή της χώρας και δημιουργίας ενός καινούργιου πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης» εκφράζει τις επιφυλάξεις του κατά πόσον το «Πρόγραμμα Καλλικράτης», απαντά με σαφήνεια στις προκλήσεις.

Ιδιαίτερα, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην «επιμονή της κεντρικής εξουσίας στην αναστολή άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων (άρθρο 16)».

Για το λόγο αυτό, καλεί όλους του Δημάρχους της χώρας να ενώσουν τις δυνάμεις και τη φωνή τους προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια ρύθμιση «που είναι βέβαιο ότι θα ωθήσει στην έξοδο πολλούς από τους πετυχημένους σήμερα Δημάρχους και θα αποτρέψει μελλοντικά καταξιωμένους στην κοινωνία υποψηφίους να συμμετέχουν στα κοινά».

Σχόλιο typhoon: Είναι απορίας άξιον, αν οι κυρίες και κύριοι βουλευτές που ψήφισαν την άρση του δικού τους επαγγελματικού ασυμβίβαστου στη συνταγματική αναθεώρηση του 2008, έχουν την ηθική νομιμοποίηση να ψηφίσουν το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των νέων δημάρχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: