Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Εβδομάδα απεργιών από τη Δευτέρα

- το είδα στο 24gr.blogspot.com


Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα με το σύνολο των εργαζομένων να εκφράζει την αντίθεσή του στα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Το χορό ανοίγουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι οποίοι κατεβαίνουν σε απεργία τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, αλλά και για τον «Καλλικράτη», οι ρυθμίσεις του οποίου οδηγούν σε μείωση των θέσεων εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή με απορριμματοφόρα. Δεν αποκλείουν μάλιστα να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Την ίδια ώρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 5 Μαΐου 24ωρη απεργία, ενώ την ίδια μέρα ακινητοποιούνται και τα τρένα του ΟΣΕ.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και η ΟΤΟΕ.

Δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο σύστημα προσλήψεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: