Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Στη Βουλή το ν/σ για τα μέτρα

Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε το σχέδιο νόμου που προβλέπει τα μέτρα που έλαβε  η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. 

Η συζήτησή του ν/σ, σε μία και μόνη συνεδρίαση, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ξεκίνησει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Το ΚΚΕ ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία για την έγκρισή του, δηλαδή θετική ψήφο τουλάχιστον 180 βουλευτών, αίτημα που αναμένεται να μη γίνει δεκτό. Δεν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά επιβάλεται εισφορά σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 1000.000 ευρώ. 

Την ίδια ώρα ομιχλώδες παραμένει το τοπίο όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ αινιγματικός παρουσιάστηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Αρνητική η ψήφος των κομμάτων της αριστεράς. 

Ο Πρωθυπουργός  συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για την πρόθεση της εκκλησίας να βοηθήσει την χώρα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικονομία της (βλ. εδώ).

Δείτε εδώ περιληπτικά τι προβλέπει το νομοσχέδιο.
Δείτε εδώ τα πλήρη κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: