Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δωροδοκούνται και οι... γαλαζοαίματοι

- το είδα στο totefteri.blogspot.com
Στα πράσα πιάστηκε η Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα της Αγγλίας Αντριου, την ώρα που λάμβανε μεγάλο χρηματικό ποσό  για να βοηθήσει έναν άνδρα να προσεγγίσει τον πρώην σύζυγό της, που τυγχάνει «πρεσβευτής» του βρετανικού εμπορίου ανά την υφήλιο.

Η Φέργκιουνσον φέρεται να ζήτησε από πλούσιο ευρωπαίο επιχειρηματία το αστρονομικό ποσό των 500.000 λιρών για να πετύχει την προνομιακή του πρόσβαση στον Δούκα της Υόρκης, με τον οποίο εξακολουθεί να διατηρεί σχέσεις παρά το διαζύγιό τους το 1996. Ωστόσο ο επιχειρηματίας αυτός ήταν... 
δημοσιογράφος, ο οποίος έσπευσε να καταγράψει την συναλλαγή με κρυφή κάμερα. Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα News of the World και προκαλεί σάλο στην Μ. Βρετανία.

H συναλλαγή ανάμεσα στην πρώην πριγκίπισσα και τον δημοσιογράφο έγινε σε ιδιωτικό διαμέρισμα , αφού προηγουμένως είχαν γίνει δύο συναντήσεις ανάμεσά τους, μία σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και άλλη μία σε ιδιωτική λέσχη στο Λονδίνο
. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας δημοσιεύεται το σχετικό βίντεο, στο οποίο η Φέργκιουσον παρουσιάζεται να ζητά 500.000 λίρες από τον δημοσιογράφο, να δίνει τα χέρια μαζί του και να λαμβάνει ως προκαταβολή 40.000 λίρες σε μετρητά, λέγοντας την ώρα που παραλάμβανε τη βαλίτσα ότι «μπορώ να σας ανοίξω διάπλατα όλες τις πόρτες που θέλετε».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Φέργκιουνσον ζήτησε τα χρήματα θα μεταφερθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της και να της καταβληθεί προμήθεια
για τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες που θα κλείνονταν, εξαιτίας της μεσολάβησής της στον πρίγκιπα Aντριου, ο οποίος από το 2001 αποτελεί τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις. Πάντως, η εφημερίδα τονίζει πως ο Aντριου δεν γνώριζε τίποτε για την συναλλαγή, μολονότι η Φέργκιουσον λέει στον συνομιλητή της πως εκείνος φέρεται να πρότεινε το συγκεκριμένο ποσό.

Ακόμα δεν έχει υπάρξει πάντως
καμία αντίδραση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ούτε φυσικά από την ίδια την Σάρα Φέργκιουνσον, αν και το θέμα είναι πρώτο σε όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: