Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας στην Πορτογαλία

Περίπου 300.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Λισαβόνα κατά των μέτρων λιτότητας που έχει ανακοινώσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Λισαβόνα κατά των μέτρων λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το βασικό εργατικό συνδικάτο της Πορτογαλίας (CGTP).

«Τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από εδώ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του CGTP Μανουέλ Καρβάλχο Ντα Σίλβα απευθυνόμενος στους διαδηλωτές.
«Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον αριθμό», δήλωσε στον Τύπο η υπουργός Εργασίας της Πορτογαλίας Χελένα Ντος Σάντος Αντρέ. «Επιθυμώ μόνο να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση σέβεται το δικαίωμα στη διαδήλωση».

Σύμφωνα με το CGTP πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, που...
ξεπερνά τους 200.000 ανθρώπους που είχαν διαδηλώσει στη Λισαβόνα στις 13 Μαΐου 2009 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σήμερα διαδηλωτές από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στη Λισαβόνα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μείωση των κοινωνικών παροχών και αύξηση των φόρων για να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της χώρας.

«Λέμε όχι σε αυτά τα μέτρα στο όνομα του συμφέροντος των εργαζομένων και ελπίζουμε κάποια από αυτά να αποσυρθούν», δήλωσε ο Καρβάλχο προσθέτοντας ότι το CGTP δεν αποκλείει καμία «μορφή αγώνα» τις επόμενες ημέρες. Το CGTP έχει ήδη αναφέρει την πιθανότητα κήρυξης γενικής απεργίας.

«Αυτά τα μέτρα είναι θεμελιώδη για το μέλλον της οικονομίας, για την απασχόληση και για την αποκατάσταση της παγκόσμιας εμπιστοσύνης», υπογράμμισε από τη μεριά της η Ντος Σάντος καλώντας σε «διάλογο» και σε «κοινωνική διαβούλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: