Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αντ. Σαμαράς: Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για τα μέτρα

Στην καταψήφιση των μέτρων θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς, που τόνισε, ωστόσο, ότι «θα σεβαστεί τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι επιζητεί «ψήφο ανοχής», αλλά και «συνενοχή». 
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μέτρα "όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης".
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιζητεί "συνενόχους" και ότι προχώρησε σε καθυστερήσεις και επέδειξε αβουλία και διγλωσσία.  "Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του νομοσχεδίου. Θέλει “ψήφο ανοχής” για τα πεπραγμένα της ως τώρα… Ούτε επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή".
Άσκησε δε, δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, κάνοντας λόγω για  "σφάλματα, καθυστερήσεις, αβουλία της, διγλωσσία και απίστευτες γκάφες". Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αν και αναγνώρισε το πρόβλημα του ελλείμματος, επισήμανε ότι ήταν παρόμοιο με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης και ότι η κυβέρνηση προκάλεσε κρίση δανεισμού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: