Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Θα αξιολογηθούν απο επιτροπή όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ

- το είδα στο www.antinews.gr και
Μιλώντας πριν από λίγο σε εκδήλωση Αυτοδιοικητικών Στελεχών του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι του κόμματος (καινούργιοι και παλιοί) θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης που συγκροτεί επί τούτου. Και φυσικά όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία

«Σήμερα, ανακοινώνω την απόφαση, ότι από τώρα και στο εξής και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προς αξιολόγηση την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι.

Για το λόγο αυτό, συγκροτώ Επιτροπή Αξιολόγησης, από καταξιωμένα στελέχη της Παράταξης, με σκοπό αφού αξιολογήσουν, όλες τις υποψηφιότητες να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του κόμματος.

Όλοι μα όλοι, θα αξιολογηθούν...
και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει μεγάλο πλούτο. Και ασφαλώς όσοι έχουν πονέσει και όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν κανένα απολύτως ρόλο στην καινούρια Νέα Δημοκρατία. Η σελίδα έχει γυρίσει».

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι η επιμονή της κυβέρνησης στο απαράδεκτο Νομοσχέδιο Καλλικράτη θα έχει βαρύ κόστος.

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε έρμαιο αποσπασματικών αυτοσχεδιασμών και κομματικών υστεροβουλιών.
...
Απευθυνθείτε στις τοπικές κοινωνίες. Αυτές εκπροσωπείτε. Αυτή είναι η δύναμή σας. Μιλήστε τους για το δικό μας όραμα! Καταδείξετε τις ανεπάρκειες και τα αδιέξοδα του κυβερνητικού Νομοσχεδίου.
...
Εξηγείστε στους πολίτες ότι αυτό που πάει να γίνει για τους συγκεκριμένους θεσμικούς, οικονομικούς και χωροταξικούς λόγους, δεν θα είναι προς όφελός των τοπικών κοινωνιών. Θα αποβεί σε βάρος τους και σε βάρος των αυτοδιοικητικών δομών. Μπορείτε να πείσετε τις τοπικές κοινωνίες. Μπορείτε να τις κερδίσετε! Και τότε η κυβέρνηση θα πληρώσει ακριβό τίμημα για το λάθος της. Αλλά και για την αλαζονεία που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα απέναντι στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.
...
Δεν θα της βγει σε καλό. Να το θυμηθείτε…"

Δεν υπάρχουν σχόλια: