Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Έκδοση αποδείξεων από περίπτερα, καντίνες και λαϊκές αγορές. Απεργία πείνας περιπτεριούχων στη Λάρισα.

Στην έκδοση αποδείξεων θα πρέπει να προχωρούν από 1ης Ιουλίου οι εκμεταλλευτές περιπτέρων, κινητής καντίνας αλλά και οι επιτηδευματίες που διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας, ενώ από 1η Οκτωβρίου την ίδια υποχρέωση θα έχουν οι πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές ή πλανοδίως, καθώς και ο αγρότης που πωλεί τα προϊόντα παραγωγής του από λαϊκές αγορές.

Αυτό ορίζουν εγκύκλιοι του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της εφαρμογής του λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος όλων των επιτηδευματιών για τη διασφάλιση των εσόδων του Δημοσίου. Ειδικά πάντως για τις ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές το μέτρο μετατέθηκε για την 1η Οκτωβρίου μετά από αίτημα του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων, με το οποίο επικαλείται αδυναμία άμεσου εφοδιασμού των λαϊκών αγορών με φορητές ταμειακές μηχανές. Αναλυτικότερα εδώ (ΠΗΓΗ).

Εντωμεταξύ, σε απεργία πείνας κατεβαίνουν περιπτερούχοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγηση των τσιγάρων και των προϊόντων καπνού που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος τους.Tην απεργία πείνας θα ξεκινήσουν τρεις περιπτερούχοι την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης περιπτερούχων και καπνοπωλών Λάρισας, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα είναι πολύ δύσκολή με αποτέλεσμα να έχουν βάλει ήδη λουκέτο τέσσερα περίπτερα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: