Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Παρασκευή ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από δέκα υπουργούς της κυβέρνησης του και 100 Τούρκους επιχειρηματίες. Το απόγευμα της Παρασκευής μάλιστα θα υπάρξει μικτή συνεδρίαση των Ελλήνων και Τούρκων υπουργών. Τα μέτρα ασφαλείας μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου που θα αναχωρήσει ο κ. Ερντογάν, θα είναι δρακόντεια.

Εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους, με σκοπό να προστατέψουν τον Τούρκο Πρωθυπουργό και την πολυπληθή συνοδεία του. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή, ενώ ήδη βρίσκονται εκεί περισσότερες από 20 λιμουζίνες με μικρά πούλμαν. Τον κ. Ερντογάν θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Το κομβόι με τον Τούρκο Πρωθυπουργό και την συνοδεία του θα κινηθεί στην Αττική οδό με κατεύθυνση προς Αθήνα. Μπροστά θα βρίσκονται δύο περιπολικά και δύο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΖΗΤΑ, ενώ ανάλογη θα είναι και η δύναμη της οπισθοφυλακής. Περιπολικά θα βρίσκονται και εκατέρωθεν της λιμουζίνας που θα μεταφέρει τον κ. Ερντογάν.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών...
θα λάβει θέση σε στρατηγικά σημεία, ενώ και σε όλους τους γύρω δρόμους θα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις από ένστολους, αλλά και μυστικούς αστυνομικούς. Στο ξενοδοχείο HILTON όπου θα καταλύσει η Τουρκική αποστολή, αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί ήδη στην ταράτσα και σε δωμάτια με καλή επόπτευση του γύρω χώρου. Από τα μέτρα ασφαλείας δεν γλιτώνει κανείς από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός απ’ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι δέκα υπουργοί που συνοδεύουν τον κ. Ερντογάν θα συμμετάσχουν το απόγευμα της Παρασκευής με Έλληνες ομολόγους τους στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών και οι περίπου 100 Τούρκοι επιχειρηματίες θα μετάσχουν σε Ελληνοτουρκικό επενδυτικό φόρουμ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και το Μουσείο της Ακρόπολης, η διοίκηση του οποίου όμως προς το παρόν δεν έχει ενημερωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, για το πότε θα γίνει αυτή η επίσκεψη και αν θα πρέπει να κλείσει για λίγες ώρες για το κοινό. Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα και στη Βουλή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ερντογάν. Το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του με θέα την Ακρόπολη. Για λόγους ασφαλείας τηρείται μυστικότητα σχετικά με το εστιατόριο που έχει επιλεγεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εξωτερικών έχει επικοινωνήσει με το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και έχει γίνει λόγος για δείπνο με ψάρι για 150 άτομα, χωρίς όμως να έχει γίνει κράτηση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι δύο Πρωθυπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους για ένα γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στο κύμα στον Λαιμό της Βουλιαγμένης. Μετά το γεύμα ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο αεροδρόμιο, για να επιστρέψει στην Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: