Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Νέες βόμβες Πάγκαλου προς εκσυγχρονιστές και ΚΚΕ

Για “αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004” μιλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Όπως λέει αυτό οφείλεται “στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μεταβλήθηκε σε συνενοχή”. “Όταν μεταβάλλεται σε συνενοχή, τότε υπάρχει η βασική ανάγκη για τη μετατροπή του συστήματος σε κλειστό κύκλωμα, της δημοκρατίας σε ολοκληρωτισμό, της εξουσίας που προέρχεται από το λαό και ασκείται εν ονόματί του, σε σε κάποια μορφή τυρρανίας” λέει ο κ. Πάγκαλος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μιλούσε επί κυβερνήσεων Σημίτη για τη διαφθορά – όχι “κατ' ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών”. “Έβλεπα τη διαφθορά, την ακουμπούσα. Έρχόταν και με έβρισκε, με την έννοια ότι τα θύματά της διαμαρτύρονταν” λέει, προσθέτοντας ότι: “Ήμουν σε συνεχή επαφή με αυτού του είδους τη σιωπηρή λαϊκή εξέγερση, η οποία είχε αρχίσει πολύ καιρό πριν”.

Επικρίνει επίσης τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι κυβέρνησε "από καθ’ έδρας" και χαρακτηρίζει απαράδεκτο να μην προσέλθει να καταθέσει στην εξεταστική της Βουλής όταν το "Βατοπαίδι δείχνει προς την κατεύθυνση του Μαξίμου" και ο κ. Αγγέλου ήταν το "alter ego" του κ. Καραμανλή. 

Σκληρή κόντρα Πάγκαλου – ΚΚΕ
Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται στο ΚΚΕ και πάλι, λέγοντας ότι...
μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά” , αναφερόμενος στην υπόθεση των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ κάτα των κρουαζιεροπλοίων. “Εγώ πιστεύω ότι έχουν λειτουργήσει για μία πτώση του ελληνικού τουρισμ0ύ που είναι τουλάχιστον 10% από το 20% που φαίνεται ότι ειναι η μείωση".


Ο ίδιος εξαπολύει “βολές” και για τους θανάτους στη Marfin κατά του ΚΚΕ, λέγοντας ότι επαγγέλονται τη βια, ενώ καταφέρεται ξανά κατά του κόμματος για τις αναφορές περί ανατροπής του αστικού συστήματος. “Όταν κανείς σκέφτεται τον υποκειμενικό παράγοντα αυτής της εξέλιξης με το σημερινό ΚΚΕ και τους γραφειοκράτες υπαλληλίσκους του Περισσού και την κυρία Παπαρήγα σε ρόλο επαναστατικού ηγέτη, είναι γελοία πράγματα”, λέει. 

Απάντηση ΚΚΕ 
"Ακόμη φορά η ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τον Θ. Πάγκαλο και αυτός το αισχρό ψέμα και τη συκοφαντία για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Τους ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν τρομάζει από προβοκάτσιες και απειλές. Όταν από τις εκλογές του 2007, μαζί ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Καρατζαφέρης οργάνωναν τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ ήταν πολλοί εκείνοι που δεν καταλάβαιναν το λόγο, σήμερα είναι ελάχιστοι. Συκοφαντούν και απειλούν το ΚΚΕ γιατί έχουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα, της δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού" λέει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.


"Επιτίθενται βρώμικα και ύπουλα στο ΚΚΕ γιατί επιδιώκουν να υποτάξουν το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για το προβοκατόρικο ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τα  μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ  ανεξάρτητα της συμφωνίας τους με τις θέσεις και τη δράση του  ΚΚΕ έχουν χρέος και ευθύνη να διαχωριστούν από τις αντιΚΚΕ μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς της ηγεσίας τους και να πάρουν θέση κατά της καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: