Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Σαμαράς, εκλογές ΝΟΔΕ: "Τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία"

Σχεδόν το 1/3 προσήλθε στις κάλπες για την ανάδειξη προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων και των μελών των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ.

Εκτιμάται οτι ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν κυμαίνεται μεταξύ 330.000 και 350.000, τη στιγμή που ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών ανέρχεται στις 900.000. Στη Ρηγίλλης πάντως δηλώνουν ικανοποιημένοι απο την προσέλευση του κόσμου στις κάλπες, με δεδομένο οτι απο αυτές τις εκλογές δεν εκλέγεται ο αρχηγός αλλα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Οι εκλογές έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς όσοι εκλεγούν θα συμμετάσχουν στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα γίνει 25 - 27 Ιουνίου.


Στην Κρήτη - την ιδιαίτερη πατρίδα της Ντόρας Μπακογιάννη- το ποσοστό όσων ψήφισαν δεν ξεπερνά το 20% γεγονός που πολλοί συνδέουν με την απομάκρυνση της πρώην υπουργού απο τη ΝΔ.
 
Στο εκλογικό κέντρο στο δημαρχείο της Κηφισιάς ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα μεγάλο και τολμηρό άνοιγμα στην κοινωνία. "Αφού η ΝΔ αποφάσισε να ανοιχτεί και να προσφύγει στην κοινωνία για να εκλέξει τον αρχηγό της, μετά τον αρχηγό της νεολαίας, σήμερα εκλέγει τον πρόεδρο της κάθε νομαρχιακής επιτροπής και της κάθε τοπικής επιτροπής. Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα κι είμαστε περήφανοι που είμαστε το μόνο κόμμα που έχει προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες ανοίγματος προς την ελληνική κοινωνία", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Πάντως, για μία ακόμη φορά ο Αντώνης Σαμαράς "άδειασε" με τη σιωπή του τον Κώστα Καραμανλή, όταν στην ερώτηση αν θα πρέπει ο πρώην πρωθυπουργός να κληθεί στην εξεταστική, δεν απάντησε.
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: