Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Με παγκόσμια συνεργασία των αστυνομικών αρχών συνελήφθησαν 178 άτομα που εμπλέκονταν σε παγκόσμια απάτη με πιστωτικές κάρτες

 
Η αστυνομικές αρχές πολλών χωρών συνέλαβαν 178 άτομα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τα οποία είναι ύποπτα για κλωνοποίηση πιστωτικών καρτών στο πλαίσιο διεθνούς απάτης αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η ανακοίνωση έγινε από την Ισπανική αστυνομία σήμερα Τρίτη.
 
Οι αστυνομικές αρχές 14 χωρών συμμετείχαν σε έρευνα που διήρκησε 2 χρόνια και η οποία ξεκίνησε από την ισπανική αστυνομία.  Η έρευνα ανακάλυψε 120.000 κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και 5.000 κλωνοποιημένες, συνέλαβε 76 άτομα και έθεσε εκτός λειτουργίας 6 εργαστήρια κλωνοποίησης καρτών.
 
Οι κλοπές έγιναν κυρίως στη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τις ΗΠΑ, ενώ συλλήψεις έγιναν στην Αυστραλία, τη Σουηδία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία και την Ουγγαρία.
 
Οι κρατούμενοι κατηγορούνται επίσης για ένοπλη ληστεία, για εκβιασμούς, για σεξουαλική εκμετάλλευση και για πλύσιμο μαύρου χρήματος, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: