Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Κατάθεση Τσακάλου: Έδειξε έξι πολιτικά πρόσωπα στους εισαγγελείς

Mε δύο χρόνια καθυστέρηση, χτες ρωτήθηκε από τη Δικαιοσύνη η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου και κατονόμασε έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους είχε συναντήσεις ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και σχετίζονται με τις συμβάσεις της Siemens με τον ΟΣΕ, αλλά και με την Armentel (επτά συμβάσεις ελληνικής Siemens με δύο αρμενικές εταιρείες).

Η κ. Τσακάλου, η οποία εκλήθη και κατέθεσε με την ιδιότητα της υπόπτου για το αδίκημα της συνέργειας στην υπόθεση της Siemens, κατονόμασε χτες έξι πολιτικά και φυσικά πρόσωπα, στους εισαγγελείς Νίκο Ορνεράκη και Αθανασία Βλάχου, που διερευνούν αντίστοιχα τις συμβάσεις με τον ΟΣΕ και την Armentel, για τις οποίες οι σχετικές δικογραφίες εκκρεμούσαν σε ανακριτικά και εισαγγελικά γραφεία από το 2008, ενώ επεστράφησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την ειδική εφέτη κ. Νικολακέα, καθώς κρίθηκε ότι χρειάζονταν περαιτέρω διερεύνηση!

Η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου,...
η οποία σήμερα έχει την ιδιότητα του στελέχους στο τμήμα διαφάνειας και εσωτερικού ελέγχου της Siemens, είπε επίσης στην κατάθεσή της ότι, σε κάθε συνάντηση, το πρώην αφεντικό της χρησιμοποιούσε έναν μάνατζερ της εταιρείας, τον οποίον επίσης κατονόμασε.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να κληθούν για να καταθέσουν τα πρόσωπα που έδωσε η κ. Τσακάλου στους εισαγγελείς, καθώς υπάρχει η διάθεση από τη Δικαιοσύνη να «τρέξουν» τις υποθέσεις. Σύμφωνα με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια, «η κ. Τσακάλου κατέθεσε με ποια πρόσωπα, είτε πολιτικά είτε φυσικά, είχε συναντήσεις ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, την επίμαχη περίοδο, κατά την οποία η εταιρεία διαπραγματευόταν και υπέγραψε τις σχετικές συμβάσεις, χωρίς ωστόσο να έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ούτε μία λέξη για τις συζητήσεις τους, καθώς δεν ήταν παρούσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσακάλου ρωτήθηκε από τους εισαγγελείς εάν δόθηκαν χρήματα από την εταιρεία στα πρόσωπα με τα οποία είχε συναντηθεί τότε ο κ. Χριστοφοράκος, αλλά απάντησε ότι δεν γνωρίζει επειδή δεν ήταν παρούσα στις συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: