Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τα αιγοπρόβατα... θα "φακελωθούν" ηλεκτρονικά !!!

Έναν «ηλεκτρονικό σβόλο» που περιέχει μικροτσίπ θα καταπίνουν τα αιγοπρόβατα μόλις γεννηθούν και θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή μέχρι τη σφαγή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Έθνος, μόλις το ζώο καταπιεί τον σβόλο μαζί με την τροφή του  θα απελευθερώνει μικροτσίπ, στο οποίο είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία της ταυτότητάς του, όπως για παράδειγμα πού και πότε γεννήθηκε, σε ποια φάρμα, σε ποια περιοχή, ενώ στην πορεία θα προστίθενται πληροφορίες για τυχόν ασθένειες που θα περάσει, την αναπαραγωγική του δραστηριότητα κ.λ.π.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέχρι το τέλος το χρόνου όλα τα κοπάδια πρέπει με απαίτηση της Ε.Ε. να σημανθούν ηλεκτρονικά, αλλιώς οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν τις κοινοτικές ενισχύσεις.
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την πολιτεία να αναλάβει το κόστος για την αγορά των ηλεκτρονικών σβόλων, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως τα ενώτια στο αυτί είναι αρκετά και δεν χρειάζεται επιπλέον σήμανση.
Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο που εξέδωσε, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τις νομαρχίες ότι η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: