Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Εμείς προτείνουμε μία λύση. Μπορούν να την κατανοήσουν στην Ευρώπη?


Από typhoon
Για να τελειώνουμε με την ιστορία των απανταχού δηλώσεων περί του ελληνικού προβλήματος και της αναδιάρθρωσης του χρέους (1 , 1a , 2 , 2a)  υπάρχει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, μία μόνο λύση:

Να εξαγοραστεί από Ε.Ε. - ΔΝΤ άμεσα ολόκληρο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, δηλαδή και τα 300 δισ., από όλους τους ιδιώτες επενδυτές και να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση ελληνικών ομολόγων. Ευρωπαίοι, βγάλτε την Ελλάδα από τα ταμπλό να βρείτε την υγειά σας. Είναι η μόνη λύση!

Η Ευρώπη με τον τρόπο αυτό τελειώνει απευθείας με τους κερδοσκόπους, με τον πόλεμο εναντίον του ευρώ (ως έμμεσο τρόπο πίεσης), με τις ασύμμετρες πιέσεις στους υπόλοιπους αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης, ενώ βγάζει τις τράπεζές της, που είναι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, από την ανασφάλεια. Η Ελλάδα θα οφείλει το χρέος της μόνο σε Ε.Ε. και ΔΝΤ. Το πακέτο των 750 δισ. υπάρχει. Μία απόφαση είναι μόνο.

7 σχόλια:

ΑΔΗΣ είπε...

Καλή σκέψη αλλα φίλε μου αυτοί
"έχωσαν" εμάς για να σωθεί το
ευρώ και ότι Ελληνικό έχουν στα
χέρια τους. Θα δέις σε περιπτώσεις
άλλων χωρών (μελλοντικά)
ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ!
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ

typhoon είπε...

Αυτό που λες προϋποθέτει σημαντική τροποποίηση στις ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε., του ευρώ και της συνθήκης της Λισσαβόνας. Μπορεί οι Γερμανοί να το σκέφτονται, αλλά είναι πραγματικός "Γολγοθάς" για να εγκριθεί από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και από τα υποχρεωτικά δημοψηφίσματα σε ορισμένα κράτη-μέλη.
Άρα, δεδομένης της υφιστάμενης νομικής κατάστασης, αυτό που προτείνω είναι η μόνη λύση. Απλή, άμεση και οριστική.

Σκέψου μόνο ότι ακόμα και αν η Ελλάδα αποφάσιζε να αποχωρήσει από μόνη της από το ευρώ, ή και την Ε.Ε., θα οδηγείτο ως κατηγορούμενη στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για κατάφορη παραβίαση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

ΑΔΗΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε, πιστεύω οτι
μπροστά στον κίνδυνο όλοι
οι ξένοι δέν θα σκεφτούν
την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλα
την Κρατική - Κοινωνική
συνοχή των δικών τους κρατών.
Θέλω να πώ οτι δέν θα
λογαριάσουν ούτε συνθήκες
ούτε υπογραφές. Αυτοί εκεί
είναι πιό εγωϊστές απ'ότι
εμάς τους ντέ και καλά
Ευρωπαϊστές.

typhoon είπε...

Εσύ μιλάς για πανευρωπαϊκή κατάλυση της έννομης τάξης. Δηλαδή ότι χειρότερο για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, αφού έτσι θα απαξιωθεί το ευρώ και οι περιουσίες. Δεν συμφέρει τους Ευρωπαίους κάτι τέτοιο, αφού διαθέτουν πρώτα απ' όλα αποθεματική οικονομία και σε δεύτερη μοίρα οικονομία παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών. Αλλά ακόμα και η δεύτερη για να λειτουργήσει θέλει την υποστήριξη της πρώτης.

ΑΔΗΣ είπε...

Αμφιβάλλεις οτι πάει για κατάλλυση;
Εδώ ήδη έγινε και το βλέπεις! Ή όχι;
Δές τί πιστεύω οτι πρόκειται να γίνει :
Μόνο ένα ΚΛΙΚ

typhoon είπε...

Για τους Ευρωπαίους δεν επιτρέπεται και δεν συμφέρει.
Από εκεί και πέρα αν θα χάσουν τον (οικονομικό) πόλεμο από αποπροσανατολισμούς που θα επιβάλουν στο εσωτερικό της Ευρώπης μεμονωμένα συμφέροντα, ή από ψυχολογία ομαδικής παράκρουσης, είναι κάτι που θεωρώ ότι κανείς δε μπορεί ακόμα να προβλέψει. Το μέλλον θα δείξει.

ΑΔΗΣ είπε...

Αυτό είναι σίγουρο, θα δείξει.