Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Ποινικές διώξεις στην ΕΡΤ για οικονομικές ατασθαλίες


Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα για οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ σε βάρος επτά ατόμων, που υπήρξαν στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης τα δύο-τρία τελευταία χρόνια σύμφωνα με ανάρτηση του  zougla.gr

Πρόκειται για μικτές παραγωγές της ΕΡΤ και μία εξωτερική παραγωγή. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, τα ονόματα των κατηγορουμένων είναι: Χρήστος Παναγόπουλος, Δημήτρης Γόντικας, Νίκος Κούρτης, Ειρήνη Νικολοπούλου, Γιάννης Κορωναίος, Αντώνης Κατσαρός.

Τα αδικήματα αφορούν:...
απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια στην απιστία σε βαθμός κακουργήματος, άμεση συνεργεία σε απιστία για ένα άτομο σε βαθμό πλημμελήματος, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, επίσης πλημμελήματα.


Η δίωξη ασκήθηκε μετά την έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου και τις αποκαλύψεις των τηλεοπτικών εκπομπών «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις οικονομικές ατασθαλίες στην ΕΡΤ. Είχε προηγηθεί η παραγγελία του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Γιάννη Σακελλάκου, τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Η εισαγγελέας, επίσης, δίνει εντολή για περαιτέρω έρευνα στην εμπλοκή δύο ακόμη προσώπων, ενώ με αναφορά της ζητεί να σχηματιστεί δικογραφία και για άλλες καταγγελίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνάς της.
 
Τα κακουργήματα αφορούν σε ατασθαλίες για ποσά άνω των 73.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: