Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Λαγκάρντ: Οι G20 δίνουν προτεραιότητα στη μείωση των ελλειμμάτων

Προτεραιότητα χαρακτηρίζουν την μείωση των ελλειμμάτων οι περισσότεροι ηγέτες των κρατών του G20 όπως ανέφερε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστιν Λαγκάρντ. 

Η πλειοψηφία βάζει τον εξορθολογισμό των προϋπολογισμών σαν προτεραιότητα” δήλωσε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των G20.

Πρόσθεσε ακόμα πως η ΕΚΤ είχε υπεύθυνη στάση στη διάρκεια της κρίσης ενώ χαρακτήρισε το ευρώ σταθερό νόμισμα.
ΠΗΓΗ  5/6 

«Επαρκή» θεωρεί το G20 τα μέτρα Ε.Ε- ΔΝΤ για την κρίση χρέους 

Τα μέτρα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θεωρούνται επαρκή από το G20, δηλώνουν αξιωματούχοι ενόψει της συνόδου στο Μπουσάν. 

Οι υπουργοί οικονομικών του G20 και οι κεντρικοί τραπεζίτες...
θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης με τα χρέη στην Ευρωζώνη, αλλά δεν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την επιβολή διεθνούς φορολογίας στις τράπεζες, δήλωσε υψηλόβαθμος Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.
Μιλώντας ενόψει της διήμερης συνόδου του G20, που θα γίνει στη Νότια Κορέα, παρουσία εκπροσώπων των ανεπτυγμένων και των ταχύτερα αναπτυσσόμενων χωρών, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος φρόντισε να επισημάνει ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται νέες συμφωνίες ή πρωτοβουλίες για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, που πλήττεται από τις ανησυχίες για την κρίση με τα χρέη στην Ευρωζώνη.
«Αναφορικά με την τρέχουσα κρίση, το G20 είναι πολύ προσεκτικό ως προς τις εξελίξεις και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ για να διορθώσουν το πρόβλημα», δήλωσε ο Σακόνγκ Ιλ, επικεφαλής της προεδρικής επιτροπής για το G20.
Εξάλλου ο Γιούσεφ Μπούτρος-Γάλι, υπουργός οικονομικών της Αιγύπτου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της επιτροπής χάραξης πολιτικής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν ξεπεραστεί και εξακολουθεί να υπάρχει ένα ερωτηματικό για τη δυνατότητα της χώρας να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που αξιώνουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, προειδοποίησε ότι μετά τη βοήθεια που έδωσε για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, το ΔΝΤ χρειάζεται σημαντική αύξηση των εσόδων του.

Ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, μιλώντας ενόψει του ταξιδιού στη Νότια Κορέα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διεθνής οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη.
«Έχουμε μία μέτρια, αλλά αρκετά στέρεη ανάκαμψη», δήλωσε ο Γκάιτνερ στο CNBC. «Η διεθνής οικονομία μπήκε σε αυτή την περίοδο των ανησυχιών για την Ευρώπη με κεκτημένη ταχύτητα και ισχυρότερη ανάπτυξη από αυτή που πολλοί περίμεναν και είμαστε σε ισχυρότερη θέση για να την ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Γκάιτνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: