Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Σε αγορά ακινήτων με συμμετοχή 20 δικηγόρων, εφοριακών, συμβολαιογράφων

- το είδα στο mantatanews.blogspot.com
Περισσότεροι από 20 δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, εφοριακοί εμπλέκονται σε οικονομικό σκάνδαλο, με άγνωστο ακόμη το τελικό ποσό που φέρονται να οικειοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενοι, μέσω, κυρίως εκποίησης εκτάσεων και ακινήτων.

Η έρευνα της Ασφάλειας ξεκίνησε τον Μάρτιο όταν και ζητήθηκε από την ΕΥΠ να παρακολουθεί τα τηλέφωνα των 20 εμπλεκομένων. Οι παρακολουθήσεις ολοκληρώθηκαν στα τέλη Ιουνίου. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ωστόσο δεν δικαιώνουν τις προβλέψεις του διοικητή Ασφαλείας Αττικής Γιάννη Δικόπουλου που μιλούσε για νέο «παραδικαστικό» κύκλωμα που θα ξεπεράσει και το προηγούμενο. Από την έρευνα του εισαγγελέα Ισ. Ντογιάκου δεν έχει προκύψει συμμετοχή κανενός δικαστή, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι υποθέσεις του κυκλώματος που έφτασαν στα δικαστήρια χάθηκαν.

Η Ασφάλεια υποστηρίζει πως το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία 5 χρόνια, και στο χρονικό αυτό διάστημα πραγματοποίησε σειρά απατών με ακίνητα και εκτάσεις του Δημοσίου, χρησικτησίες και εκμισθώσεις ακινήτων ιδιωτών και του Δημοσίου. Χθες πραγματοποιήθηκε έφοδος στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκομένων, όμως δεν συνελήφθη κανένας. Πηγές της εισαγγελίας εκτιμούν πως η υπόθεση θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να «δέσει» και αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο ορισμένοι από τους υπόπτους να διαφύγουν στο Εξωτερικό.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: