Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Σαμαράς προκρίνει Μιχαλολιάκο για τον Πειραιά. Μιχαλολιάκος προς Μελά: Θα παραιτηθώ πριν από τις εκλογές


Στη λύση του Βασ. Μιχαλολιάκου ως υποψηφίου για τον Δήμο Πειραιά φαίνεται ότι κατέληξε –μάλλον οριστικά αυτή τη φορά– η Ν.Δ., μετά έναν μακρύ, επίπονο αλλά και αδιέξοδο κύκλο αναζήτησης νέου, δυναμικού προσώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για κάθοδο του γραμματέα Αυτοδιοίκησης ελήφθη χθες στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον κ. Αντ. Σαμαρά και αναμένεται να ανακοινωθεί τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Η εξέλιξη αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρώην βουλευτή κ. Παν. Μελά, ο οποίος...
φέρεται να είχε αποδεχθεί στις αρχές της εβδομάδας την πρόταση της Ρηγίλλης να δώσει τη μάχη για λογαριασμό της Ν.Δ. στο πρώτο λιμάνι της χώρας. 
Κατά τις ίδιες πηγές, παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια συνάντησης του κ. Μελά με τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης ο οποίος είχε καταθέσει και τη σχετική πρόταση στον πρόεδρο, στη Ρηγίλλης έφταναν καθημερινά μηνύματα που εμφάνιζαν τη συγκεκριμένη επιλογή ως ιδιαίτερα αδύναμη τόσο έναντι του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ όσο και έναντι του ανεξάρτητου Π. Μαντούβαλου. Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Σαμαράς έκρινε χθες ότι ο μόνος που δύναται να περάσει στον δεύτερο γύρο είναι ο κ. Μιχαλολιάκος. Μετά την εξέλιξη αυτή, η μάχη στον Πειραιά αναμένεται εκρηκτική, καθώς οι κ. Μιχαλολιάκος και Μαντούβαλος είναι «ορκισμένοι εχθροί» και διατηρούν ερείσματα στα λεγόμενα «Μανιάτικα», τα οποία αποτελούν σημαντική δεξαμενή ψήφων στην πόλη.

Στη συνάντηση που είχαν το πρωί στην «Βιβλιοθήκη» της πλατείας Κολωνακίου οι Βασίλης Μιχαλολιάκος και Παναγιώτης Μελάς, συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την υποψηφιότητα του πρώτου στον Δήμο Πειραιά. Κατά την διάρκεια της κουβέντας ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., στην προσπάθεια του να πείσει τον πρώην συνάδελφό του, να τον στηρίξει, του είπε ότι θα παραιτηθεί πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές από το βουλευτικό αξίωμα. Για να δούμε, αν ο Μιχαλολιάκος θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του. Αν θα το πράξει, θα ανήκει σε μια ξεχωριστή κατηγορία, δείχνοντας εμπράκτως ότι πάει να δώσει μια μάχη για να την κερδίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: