Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: τέσσερις στόχοι και μια μετακόμιση

Τρεις «οικονομικοί» και ένας «οργανωτικός» είναι οι στόχοι που θέτει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τις επόμενες 100 ημέρες της θητείας της κυβέρνησής του, αρχής γενομένης από την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο πρώτος (1) εκ των «οικονομικών στόχων» είναι η είσοδος της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο δεύτερος (2) έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της υστέρησης εσόδων, μέσω της πάταξης της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και όχι μέσω αύξησης νέων φόρων.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου θέτει ως βασική της προτεραιότητα την αντιμετώπιση του οργίου σπατάλης που παρατηρείται στα κρατικά νοσοκομεία (3α), αλλά και τη βελτίωση της εικόνας του «καλαθιού της νοικοκυράς» (3β), το οποίο έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα το τελευταίο έτος, δίχως η κυβέρνηση να έχει μεριμνήσει κατάλληλα.

Στο οργανωτικό επίπεδο (4), ο πρωθυπουργός επιδιώκει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού, ενώ εκτιμά πως το ενιαίο μισθολόγιο θα εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό τις ανισότητες στις αμοιβές και θα περιστείλει τις δαπάνες.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του γραφείου του στο κτήριο του υπουργείου Προεδρίας, με το Μέγαρο Μαξίμου να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για επαφές με ξένους ηγέτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να συγκροτήσει ένα άτυπο επιτελικό κυβερνητικό όργανο με έμφαση στην οικονομία και την ανάπτυξη, που αποτελούν για τον ίδιο τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, ενώ θα πλαισιώνεται από πολύ στενούς του συνεργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: