Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΣΕΕ: Ζητά “ανακωχή” από τους φορτηγατζήδες

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου με την Ομοσπονδία του κλάδου των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. και την Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, η ΕΣΕΕ και η ΚΕΕΕ ζήτησαν την αναστολή των κινητοποιήσεων για μια εβδομάδα, ώστε να μπορέσει η αγορά να συνέλθει από τις ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μετά τις επαφές του με τους εκπροσώπους των μεταφορέων και των διαμεταφορέων, δήλωσε τα εξής:

«Αποφασίσαμε να μην καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε τις εξελίξεις, εάν και όποτε προκύψουν, οι οποίες, όπως διαφαίνεται, μας οδηγούν όλους στο οικονομικό μας τέλος. Ούτε θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε άλλες εκκλήσεις, χωρίς ανταπόκριση. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και εγκαταλείπουμε οριστικά την στάση αναμονής και ανοχής, συμφωνώντας να πάρουμε από κοινού πρωτοβουλίες, ώστε να βγούμε όλοι μαζί από το αδιέξοδο.
Είναι υποχρέωση όλων να σταματήσουμε την ταλαιπωρία, την αυτοκαταστροφή και να «απελευθερώσουμε» τους δρόμους και την αγορά.


Υπάρχει απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων με όσους επιθυμούν την εξεύρεση λύσης, ώστε να γυρίσουμε όλοι στις δουλειές μας και να επανέλθει η αγορά στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν.  
Εφόσον, μάλιστα, δεν έχουμε δίαυλο επικοινωνίας με το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χρησιμοποιήσαμε τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας που έχουμε με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ζητήσαμε την παρέμβαση των τριών υπουργών, ενεργώντας ως «εγγυητές» των υποσχέσεων της κυβέρνησης, αναφορικά με το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την ένταξη των οδικών μεταφορών στον Αναπτυξιακό νόμο.
Μπορώ, μάλιστα, να βεβαιώσω ότι τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προτίθενται να ανταποκριθούν θετικά. Πεποίθηση όλων και ιδιαίτερα των εκπροσώπων των μεταφορέων και διαμεταφορέων είναι ότι μια ολιγόλεπτη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό αρκεί για να δώσει άμεση λύση και να απεγκλωβίσει από ένα φαύλο κύκλο κυβέρνηση και συνδικαλιστές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: