Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Χάος και πάλι στους δρόμους από τα φορτηγά

Χωρίς να υπάρξει λύση έληξε η συνάντηση των εκπροσώπων των βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, την ώρα που η κρίσιμη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου με την Ομοσπονδία Βενζινολοπωλών έληξε με τους βενζινοπώλες να κάνουν λόγο για επανεξέταση και αναπροσαρμογή του πλαφόν.

Οι εκπρόσωποι των φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ δήλωσαν...
-μετά το τέλος της άκαρπης συνάντησης με τη ηγεσία του Υπουργείο Υποδομών- ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ κάλεσαν την κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα του κλάδου τους.



Την Τετάρτη οι αντιπρόσωποι των αυτοκινητιστών θα μεταβούν στη Βουλή για να εκθέσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια επιτροπή που συζητά το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων, εξάλλου, συναντήθηκε νωρίτερα το πρωί και νωρίς το μεσημέρι με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και -σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης- ο Μιχάλης Κιούσης (προέδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών) τόνισε ότι «το Υπουργείο δεσμεύτηκε να επανεξετάσει και να αναπροσαρμόσει την τιμή-πλαφόν για τη βενζίνη».

Παράλληλα, ο κ. Κιούσης σημείωσε πως έλαβε εγγυήσεις ότι δε θα συνεχιστεί το «κυνήγι» των πρατηριούχων υπό την απειλή του αυτοφώρου καθώς -όπως δήλωσε ο ίδιος- «είναι ντροπή σε μια ελεύθερη αγορά να οδηγούνται στο αυτόφωρο απλοί έμποροι».

Οι βενζινοπώλες, νωρίτερα σήμερα, είχαν απειλήσει ευθέως να βάλουν λουκέτο στα πρατήρια υγρών καυσίμων αν παρέμενε το πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση στα καύσιμα με το οποίο διαφωνούσαν κάθετα.

Την ίδια ώρα, παρατεταγμένα στις εθνικές οδούς παραμένουν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, ενώ ένταση υπήρξε το πρωί στον Ασπρόπυργο όταν οδηγοί επιχείρησαν να ξεκινήσουν πορεία προς την Αθήνα αλλά παρεμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η αστυνομία έχει διευκρινίσει ότι δεν θα επιτρέψει πορεία των φορτηγατζήδων στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που εφόσον συμβεί θα παραλύσει την πρωτεύουσα.

Έτσι και αλλιώς, στους δρόμους επικρατεί χάος για ακόμα μια ημέρα καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών παραμένουν στην άκρη, με αποτέλεσμα οι λωρίδες κυκλοφορίας να ελαχιστοποιούνται και έτσι να προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η ταλαιπωρία είναι εξαιρετικά μεγάλη, έστω και αν αυτή τη φορά δεν οφείλεται στις ουρές που παρατηρούνταν στα βενζινάδικα χθες.

Βέβαια, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης παραμένουν σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν παραβιάζουν αυτό το καθεστώς αφού δεν απεργούν αλλά κάνουν άλλου είδους κινητοποιήσεις, όπως η αποχή.

Πάντως, στην Αθήνα δεν παρατηρείται πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων, τα οποία ως γνωστόν πωλούν την βενζίνη από την Δευτέρα και για μία εβδομάδα με πλαφόν ανώτατης τιμής. Ωστόσο τέτοια προβλήματα εμφανίζονται στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην Θεσσαλονίκη, όπου φορτηγά έχουν παραταχθεί ακόμα και στο κέντρο της πόλης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: