Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Πέταξαν … παπούτσι στο Γιώργο Παπανδρέου…

… Τον συνέλαβε ο … Παπουτσής

Γιατρός ακτινολόγος πέταξε  … παπούτσι στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, πριν από λίγο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς ο Πρωθυπουργός έβγαινε από τη νότια είσοδο της Έκθεσης.
Ευτυχώς το παπούτσι δεν βρήκε τον στόχο του. Παραλίγο όμως να πετύχει τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ και τελικά έπεσε σε μέλη της πρωθυπουργικής φρουράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγανακτισμένος γιατρός περίμενε τον Πρωθυπουργό στην έξοδό του από την Έκθεση και του πέταξε το παπούτσι φωνάζοντας «Έλληνες ξυπνήστε! Σας παίρνουν τα σπίτια σας».

Ο κ. Παπανδρέου δεν έχασε την ψυχραιμία του, ενώ την ίδια στιγμή οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς επενέβησαν με αποτέλεσμα ο άνδρας να ακινητοποιηθεί και να προσαχθεί αμέσως στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ένα από τα οποία φαίνεται να είναι η νεαρή κόρη του δράστη.

Τελικά, παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και τον κλοιό σωματοφυλάκων, ο κ. Παπανδρέου δεν κατάφερε να αποφύγει το …μοιραίο.
Το στιγμιότυπο καταγράφηκε μόνο από τις κάμερες της ΕΡΤ, οπότε είναι άγνωστο αν τελικά θα το δούμε.
Στην φωτογραφία ο … παπουτσορίπτης απομακρύνεται “σηκωτός”

Αργότερα έγινε γνωστό οτι ο “δράστης” του περιστατικού είναι ο 49χρονος Στέργιος Πραπαβέσης, ακτινολόγος στο επάγγελμα και κάτοικος Θεσσαλονίκης. Στην αστυνομία, όπου προσήχθησαν επίσης η 15χρονη κόρη του και ένα ακόμα άτομο, ο 49χρονος δήλωσε μέλος του «Πατριωτικού Μετώπου» και περιέγραψε την πράξη του ως διαμαρτυρία για την πολιτική της κυβέρνησης στο Σκοπιανό

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ωχ ωχ άρχισε πάλι να λέει ότι λεφτά υπάρχουν . Ρε δεν θα μείνει παπούτσι .οι πασοκοι δεν θα φοράνε για συμπαράσταση στον Γεώργιο……
και οι υπόλοιποι είτε δεν θα έχουν λεφτά να αγοράσουν είτε θα τα έχουν πετάξει στον Γιωργάκη
Μα καμιά εφημερίδα να μην δίνει δώρο παπούτσια?
Σε τι χώρα ζούμε ?

typhoon είπε...

@Ανώνυμος
Για παλαιά παπούτσια απευθύνεστε στον κ. Ζουράρι,
βλ. επόμενο σχετικό post εδώ