Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης οι χειρισμοί Σανιδά στην υπόθεση Βατοπαιδίου

Νέα τροπή παίρνει η διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπαιδίου μετά το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, να ερευνήσει εάν τυχόν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιου Σανιδά στην υπόθεση.

Ο Χάρης Καστανίδης ζητεί να ερευνηθεί βάσει του άρθρου 31 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εάν ο κ. Σανιδάς έχει διαπράξει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.


Ο υπουργός απέστειλε στον κ. Τέντε τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση.


Στα πρακτικά περιλαμβάνονται οι καταθέσεις...
ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν κατά το παρελθόν την υπόθεση, όπως των εισαγγελέων Κ.Καρούτσου, Ηλ.Κολιούση και Ελ.Σωτηροπούλου.

Της ενέργειας αυτής του κ. Καστανίδη είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.


Πριν από δύο χρόνια ο κ. Σανιδάς, είχε αρνηθεί να διαβιβάσει τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπαιδίου στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων.


Σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ σημείωσε: «Ο ΛΑΟΣ είχε μηνύσει τον κ. Σανιδά για παράβαση καθήκοντος εδώ και καιρό αλλά η μήνυση αυτή μπήκε όπως-όπως στο αρχείο. Φαίνεται ότι πολύ αργά ορισμένοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση κάποιων καταστάσεων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: