Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Καπελέρης: Οι ΔΟΥ είναι διαλυμένες

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ σε συνέντευξή του εμφανίζεται αισιόδοξος οτι θα πιάσουμε τον στόχο για έσοδα 1,2 δισ. Κάνει λόγο όμως και για τεράστια αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Αισιόδοξος ότι ο στόχος για έσοδα 1,2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής φέτος θα επιτευχθεί, δηλώνει ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Γιαννης Καπελέρης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Τονίζει ότι τα βεβαιωμένα πρόστιμα και οι φόροι από τον ΣΔΟΕ έχουν φτάσει τα 3 δισ. ευρώ και ως το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 5 δισ.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καπελέρης σημειώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο οφείλεται η υστέρηση εσόδων είναι η αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι...
ενώ το ΣΔΟΕ επιβάλλει πρόστιμα, δεν εισπράττει. Οι ΔΟΥ είναι διαλυμένες, το μοντέλο διάρθρωσής τους έχει ξεπεραστεί, υπογραμμίζει. "Πρέπει να φτιάξουμε πιό μεγάλες ΔΟΥ. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα 70 μικρές ΔΟΥ δεν έχουν λόγο ύπαρξης".

Αναφερόμενος στην υπηρεσία που διευθύνει, λέει ότι οι βασικοί του συνεργάτες δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνον, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα μετακινηθούν πανελλαδικά 300 άτομα και θα έρθουν υπηρεσιακά νέα, γιατί δεν είναι σωστό να παραμένουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς άτομα για πάνω από 10-15 χρόνια.

Καταγράφοντας τη δράση του ΣΔΟΕ, καταλήγει ότι πάντα υπήρχε πεδίο για ελέγχους και διασταυρώσεις. "Η διαφορά είναι ότι τώρα υπάρχει πολιτική βούληση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: