Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Στο τραπέζι του Αδόλφου

Νέες φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές του αιμοσταγούς δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ είδαν το φως της δημοσιότητας. Τις τράβηξε ο Ούγκο Γιάνκερ και μάλιστα είναι έγχρωμες !


Ανέκδοτες  φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ έρχονται στο φως της δημοσιότητας τη στιγμή που νέα επιστημονικά στοιχεία, βασισμένα στην μέθοδο ταυτοποίησης και έρευνας του DNA, λένε ότι ο Χίτλερ είχε ίσως τόσο αφρικανικές όσο και εβραϊκές ρίζες στην καταγωγή του.
Τις φωτογραφίες  τράβηξε ο Γερμανός φωτογράφος Ούγκο Γιάνκερ, ο οποίος είχε απεριόριστη πρόσβαση στον Αδόλφο Χίτλερ, μεταξύ του 1936 και 1945. Ο φωτογραφίες αυτές είναι σπάνιες καθώς είναι έγχρωμες, πράγμα που για τη εποχή εκείνη ήταν κάτι πρωτόγνωρο.
Ο Γιάνγκερ ακολουθούσε τον Φίρερ παντού. Πήγαινε μαζί του στις ομιλίες, απαθανάτιζε με τον φακό του συναντήσεις με αξιωματούχους της ναζιστικής Γερμανίας, φωτογράφιζε ακόμη...
και προσωπικές στιγμές του.


Στις φωτογραφίες αυτές βλέπουμε ορισμένες ιδιωτικές  στιγμές του Χίτλερ. Για παράδειγμα υπάρχει μια φωτογραφία στην οποία ο Χίτλερ απολαμβάνει το τσάι του χαλαρώνοντας με την Γκέρνουντ Ντίτζ, γυναίκα κάποιου επιτελάρχη του.
Σε μια άλλη φωτογραφία που τραβήχτηκε στα 50α γενέθλιά του λαμβάνει ένα αυτοκίνητο δώρο από τον ίδιο τον Φέρντιναντ Πόρσε στο σπίτι του τη "φωλιά του αετού" στις Άλπεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: