Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συναίνεση στην ενεργειακή ανάπτυξη


Μέσα στο γενικότερο κλίμα πολιτικής όξυνσης ακούστηκε και μια φωνή συναίνεσης και ως τέτοια την καταγράφουμε. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Ανάπτυξης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προκήρυξη απο το υπουργείο Περιβάλλοντος του διαγωνισμού κατασκευής του αγωγού αερίου προς τη Μεγαλόπολη, αλλά και τη διασύνδεση του τουρκικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας με το ευρωπαϊκό.

«Τα δύο σημαντικά γεγονότα αποδεικνύουν ότι η χώρα μας μπορεί να υπερβεί την κρίση και να πάει μπροστά όταν η μια κυβέρνηση χτίζει στον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης» δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών διασυνδέθηκαν με γραμμή υψηλής τάσης στις 6 Αυγούστου 2007 σε συνέχεια Πρωτοκόλλου που υπέγραψε ο ίδιος στην Αγκυρα με τον τότε τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Μεχμέτ Γκιουλέρ.

Σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο που θα έχει σημαντικές αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για όλη την Πελοπόννησο. Δεν γνωρίζουμε τη θέση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για το θέμα, αλλά ελπίζουμε η συναίνεση που εκφράζει ο κ. Σιούφας να μην αποτελέσει αιτία για τη διαγραφή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: