Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ομπάμα καλεί τα αραβικά κράτη να στηρίξουν τους Παλαιστίνιους

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τα αραβικά κράτη να στηρίξουν την παλαιστινιακή κυβέρνηση στη Δυτική Όχθη και να κινητοποιηθούν για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, προστατεύοντας τη συνέχιση των συνομιλιών και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι “πολλοί μέσα στην αίθουσα αυτή θεωρούν τους εαυτούς τους φίλους των Παλαιστίνιων. Αλλά αυτή η άποψη πρέπει τώρα να υποστηριχτεί και με πράξεις”. Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε όλους να μην επιτρέψουν στην τρομοκρατία ή στις ταραχές να διαταράξουν τις συνομιλίες, ενώ κάλεσε και τις δύο πλευρές να αφήσουν παράμερα “τις μικροπολιτικές” και τα παλιά επιχειρήματα, ώστε να κάνουν την ευκαιρία αυτή για ειρήνη, επιτυχή.
Μπορούμε να χάσουμε πολύ χρόνο αναφερόμενοι σε διάφορα επιχειρήματα τα οποία όμως δεν θα βοηθήσουν κατ’ ουδένα τρόπο ένα παιδάκι, είτε είναι από το Ισραήλ, είτε από τους Παλαιστίνιους, να έχει στο μέλλον μια καλύτερη ζωή” είπε ο αμερικανός πρόεδρος.
Αντιθέτως μπορούμε αυτή τη φορά να είμαστε διαφορετικοί, αυτή τη φορά να μην αφήσουμε την τρομοκρατία ή τις ταραχές ή τις διαφωνίες είτε ακόμα και την μικροπολιτική να σταθούν εμπόδια στο δρόμο μας”, επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα φιλε,μου.
;;;;;;;;;Πολυ ωραιο για να ειναι αληθεια..............

typhoon είπε...

Καλημέρα. Μακάρι να είναι, αλλά υπάρχουν πολλά αγκάθια στο δρόμο.