Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, επί τάπητος οι αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ την Κυριακή στους Δελφούς

Δημόσια συζήτηση και συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οργανώνει το υπουργείο Παιδείας το πρωί της Κυριακής στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και θα παρευρίσκονται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.


Μεταξύ των προτάσεων που θα θέσει επί τάπητος ο πρωθυπουργός είναι οι αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων με την καθιέρωση συμβουλίων διοίκησης στα οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες εκτός πανεπιστημίου και περιφερειακών συμβουλίων. Επίσης θα προτείνει τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανά φοιτητή, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, τη σύνδεση των πανεπιστημίων με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις και τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου των πανεπιστημίων.


Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι ο υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας Ζοζέ Γκάγκο, ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου και ο πρώην πρόεδρος του Dublin City University Φέρντιναντ φον Προντζούνσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: